Piersici murate dulci-acrişoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piersici murate. FOTO acasa.ro
Piersici murate. FOTO acasa.ro

Pentru cei care s-au săturat de murăturile obişnuite, specialiştii în gastronomie aduc în atenţie piersicile murate, o reţetă inedită şi foarte rapidă.

 Ingrediente:

  • 375 grame zahăr
  • 600 mililitri oţet din vin alb
  • 2 linguri suc de lămâie verde
  • 4 capsule verzi de cardamom, uşor zdrobite
  • 2 linguriţe seminţe de coriandru
  • 1 linguriţă boabe de piper asortate
  • 1 baton de scorţişoară
  • 8 cuişoare

Mod de preparare:

Se pun toate ingredientele pe foc într-o oală mare; se amestecă până se topeşte zahărul. Se pune la fiert multă apă, într-un vas mare. Se opăresc pe rând jumătăţile de piersici circa 30 de secunde. Se scot şi se îndepărtează coaja. Se trec apoi în fiertura de oţet cu zahăr şi se opăresc 5-10 minute, până se înmoaie.

Se pun apoi într-un borcan sterilizat şi încălzit.

Se dă zeama în clocot, la foc mare, până scade la jumătate. Se strecoară şi se toarnă peste piersici, în aşa fel încât să fie complet acoperite. Se pun capacele borcanelor şi se lasă la loc cald şi întunecos 40 de zile. După deschidere, se ţin la frigider.

Sursă: restaurantedelux.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite