Prajitură cu cremă de ciocolată albă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prajitură cu
cremă de ciocolată albă FOTO miremirc.ro
Prajitură cu cremă de ciocolată albă FOTO miremirc.ro

O prăjitură rapidă şi uşor de realizat, prăjitura cu cremă de ciocolată albă poate satisface până şi cea mai pofticioasă persoană.

Blat cacao:

6 ouă

150 g zahăr

200 g făină

1 plic praf de copt (10 g)

40 ml ulei

40 ml apă rece

3 lg pline cacao

Cremă ciocolată albă:

400 g ciocolată albă

400 ml smântână pentru frişca (sau frişcă lichidă)

5 g gelatină granulată

Sirop:

100 g zahăr

1 lg apă rece

250 ml apă

Glazură:

150 g ciocolata cu lapte

2 lg unt

4 lg lapte

Mod de preparare:

Cremă ciocolată albă: hidratăm gelatina în 30 ml apă rece timp de 10 minute. Într-o cratiţă de inox cu fund dublu punem smântână pentru frişcă, pe foc mediu, până începe să fiarbă. Luăm de pe foc şi adăugăm ciocolată albă bucăţele. Amestecăm pentru omogenizare, apoi adăugăm gelatină topită ( punem pe foc mic pentru a topi gelatină hidratată, amestecând mereu, fără a o da în clocot). Lăsăm crema să se răcească la temperatura camerei, apoi o dăm la frigider pentru minim 4 ore sau de seară până dimineaţă. După ce crema s-a răcit, o mixăm până se îngroaşă bine, timp de câteva minute. 

image
image
image

Blat cacao: mixăm albuşurile spumă cu un praf de sare, adăugăm zahărul, mixând până se topeşte şi obţinem o bezea fermă şi lucioasă; adăugăm apă rece treptat, mixând mereu. Încorporăm gălbenuşurile frecate cu uleiul treptat, amestecând cu o lingură, apoi făină amestecată cu praful de copt şi pudra de cacao. Amestecăm în continuare , tot cu lingura, prin mişcări circulare. Compoziţia o punem în tavă (25*35 cm) tapetată cu hârtie de copt şi coacem în cuptorul preîncălzit, la 170 grade Celsius, circa 20 – 25 minute . După ce blatul s-a răcit, îl tăiem în două. 

image
image
image
image

Sirop: caramelizăm zahărul cu 1 lg apă rece, apoi stingem cu cei 250 ml apă rece şi punem pe foc până se dizolvă tot caramelul. Lăsăm să se răcească. 

image

Glazură: într-o cratiţă punem toate ingredientele, pe foc mic, amestecând pentru omogenizare.

Asamblare: 1/2 blat însiropat-crema -1/2 blat însiropat-glazura. 

image
image
image

Tăiem prăjitura cu un cuţit trecut prin apă fierbinte, şters de apă. 

image
image

O prăjitură rapidă şi uşor de realizat. Spor la prajiturit!  

Sursă: miremirc.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite