Prăjitură delicioasă cu ciocolată, căpşuni şi cremă de lapte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prajitură
delicioasăc cu ciocolată, căpşuni şi cremă de lapte. FOTO miremirc.ro
Prajitură delicioasăc cu ciocolată, căpşuni şi cremă de lapte. FOTO miremirc.ro

Este primăvară, sezonul căpşunilor, aşa că nu ar trebui să rataţi ocazia de a preprata un desert delicios care îmbină perfect aroma acestor parfumate fructe, ciocolata şi crema de lapte.

Ingrediente:

Blat

6 ouă

6 linguri zahăr

4 linguri lapte

5 linguri făină

2 linguri cacao

1 plic praf de copt (10 grame)

80 grame ciocolată neagră (75% caco) 

Cremă

600 mililitri lapte

6 linguri amidon alimentar

150 grame zahăr

250 grame unt (80% grăsime)

1 fiola esenţă de vanilie

500 grame căpşuni 

Glazură

250 grame ciocolată neagră

80 mililitri smântână pentru frişcă (35% grăsime)

Mod de preparare:

Blat

Într-un castron mixăm spumă gălbenuşurile cu zahărul, adăugăm ciocolata topită, laptele, apoi făina amestecată cu praful de copt şi pudra de cacao. La sfârşit încorporăm albuşurile spumă. Amestecăm cu o lingură, cu mişcări circulare. Coacem compoziţia în tava mare de la aragaz (40*45 centimetri) sau 2 blaturi în tava 25*35 centimetri, tapetată cu hârtie de copt, în cuptorul preîncălzit, la 170 grade Celsius, circa 20 minute.

image
image

Cremă

Amestecăm zahărul cu amidonul, apoi adăugăm treptat laptele rece. Punem la foc mic, amestecând mereu până cand obţinem o budincă groasă. Luăm de pe foc, acoperim cu folie alimentară budinca, apoi o lăsăm să se răcească.

image

Untul moale de la temperatura camerei îl mixăm, iar în el adăugăm câte o lingură din budinca rece, apoi esenţa de vanilie.

Glazură

Ciocolata ruptă bucăţele, împreună cu smântâna pentru frişcă le punem într-o craticioară cu fund dublu de inox, pe foc mic, amestecând mereu pentru omogenizare. Luăm de pe foc şi turnăm glazura peste prăjitură.

Asamblare : 1/2 blat - 1/2 cremă - capsuni bucatele -1/2 cremă - 1/2 blat - glazură.

image
image

Dăm prajitura la frigider pentru minim 3 ore, apoi o feliem cu un cuţit trecut prin apă fierbinte şi apoi şters.

Poftă bună!

Sursă: Miremirc.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite