Ruladă rapidă cu foi de napolitană, cremă de caramel şi cocos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rulada de napolitană cu cremă de caramel şi cocos este un desert gustos, dar şi rfoarte rapid.Necesită puţine ingrediente şi, în cel mai scurt timp, poţi prepara o prăjitură gustoasă care va fi apreciată atât de copii cât şi de adulţi.

Ingrediente

1 foaie de napolitană mare

Crema 1 :

125 grame zahăr

185 mililitri apă

200 grame biscuiţi simpli

Crema 2 :

125 grame zahăr

2,5 linguri apă

100 grame unt

100 grame lapte praf

50 grame cocos

Mod de preparare :

 Crema 1

Se caramelizează zahărul, adaugăm apă şi lăsăm pe foc până se topeşte zahărul. Luăm de pe foc şi adăugăm biscuiţii măcinaţi. Omogenizăm şi întindem crema pe foaia de napolitană.

image

 Crema 2

Punem zahărul şi apa la foc mediu şi lăsăm până se leagă un sirop, iar zahărul este topit. Apoi adăugăm untul, de la temperatura camerei, tăiat bucaţele. Omogenizăm, luăm de pe foc şi adăugăm laptele praf amestecat cu cocosul. Crema o intindem peste crema 1.

image

Rulăm strâns pe lungime, apoi învelim rulada obţinută în folie alimentară.

image

După ce se răceşte, o feliem cu un cuţit bine ascuţit.

Poftă bună!

image

Sursă: miremirc.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite