Sarmale cu 3 tipuri de carne şi 5 feluri de frunze, reţeta inedită a prezentatorul TV Mircea Radu
0Inclusă în cartea „Poveşti cu gust“, reţeta de sarmale cu 3 tipuri de carne şi 5 feluri de frunze este una dintre cele mai interesante propuneri ale prezentatorul de televiziune Mircea Radu.
Ingrediente:
- ½ kilogram carne de porc
- ½ kilogram carne de vită
- ½ kilogram piept de pasăre
- frunze de varză, hrean, tei, lobodă şi viţă de vie
- 3 cepe verzi
- ceapă uscată
- 2 morcovi mici
- cană de orez
- două ouă
- câte o jumătate de legătură de pătrunjel şi mărar
- 5-6 linguri de bullion
- sare, piper, cimbru
Mod de preparare:
Se dă toată carnea, amestecată, prin maşina de tocat. Se călesc în ulei ceapa uscată şi cea verde (inclusiv condimentele), apoi se rad morcovii şi se adaugă toate la carne, amestecându-le bine.
Se pun apoi orezul, pătrunjelul şi mărarul tocate, plus cele două ouă. Se amestecă iar şi, la final, se asortează cu sare, piper şi cimbru. Se lasă la odihnă timp de o oră.
Se umplu cu această compoziţie frunzele de varză, hrean, tei, lobodă şi viţă de vie, apoi se aşază sarmalele într-o oală şi se fierb la foc mic 5 ore, în apă cu bulion de roşii.
Poftă bună!