Ce discuţii trebuie să ai cu partenerul înainte de căsătorie: soluţii şi sfaturi pentru o relaţie de lungă durată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Orice cuplu ar trebui să ţină cont de o serie de discuţii care pot sau nu afecta viitorul comun FOTO Arhivă
Orice cuplu ar trebui să ţină cont de o serie de discuţii care pot sau nu afecta viitorul comun FOTO Arhivă

Unele cupluri ajung la căsătorie la scurt timp după ce s-au cunoscut, iar cu timpul află că există diferenţe sau discuţii care nu au fost dezbătute la timpul lor. De aceea, este necesar ca înainte de căsătorie să discuţi cu partenerul anumite chestiuni pentru a nu compromite viitorul relaţiei, arată „The Independent“.

De cele mai multe ori, discuţiile nu se rezumă la aspecte legate de sex, însă anumite puncte trebuie să fie atinse pentru a înţelege nivelul de compatibilitate. Astfel, potrivit unui sondaj de pe Reddit, consultat de sursa citată, cele mai des întâlnite discuţii înainte de căsătorie ar trebui să aibă în vedere trei aspecte: copiii, priorităţile financiare şi carierele. Astfel, Scopul unor asemenea discuţii este, în mod evident, cunoaşterea şi asumarea deciziei. În mod mai subtil, este vorba despre acceptarea necondiţionată a celuilalt, deoarece atunci când acesta îşi asumă convingerile şi principiile, gradul de intimitate este maxim.

Despre copii şi parenting

Când atracţia sexuală este la cote maxime, nimănui nu-i place să aducă în discuţie aspecte mai puţin erotice. Dar nediscutandu-le nu înseamnă că nu există. Iar când fluturii din stomac se atenuează şi dorinţa de a avea o familie devine prioritară, este deja prea târziu să investighezi unde se situează partenerul tău. Şi să rişti un răspuns care nu corespunde nevoilor tale.

Mai mult de atât, modul în care veţi dori să creşteţi un copil, stilul parental şi setarea limitelor sunt întrebări care se cer clarificate acum. Nu este nevoie să stabiliţi grădiniţă la care va merge, dar este important să va asiguraţi că amândoi doriţi să meargă la grădiniţă. Nu este nevoie să ştiţi de acum câţi copii v-aţi dori, ci mai degrabă să aveţi un timing care se se muleze pe aşteptările şi nevoile ambilor parteneri.

Banii şi cariera

Deşi nimeni nu recunoaşte acest lucru, banii sunt motivul numărul 1 pentru care cuplurile se ceartă. Dar lucrurile spuse direct de la început te scapă de bătăi de cap mai târziu.

Stabiliţi dacă ţineţi banii la comun sau separat, cum va organizaţi pentru investiţii importante sau cheltuieli de zi cu zi. Dacă unul cheltuie prea mult şi celălalt e mai atent cu banii, setaţi sume care să va mulţumească pe amândoi. Nimeni va poate trasa strategia financiară, dar e important să ştiţi cu ce buget lucraţi, ce funcţionează pentru voi, să comunicaţi şi să fiţi rezonabili.

Pe acelaşi subiect, discuţia despre carieră este prioritară pentru că este recomandat că aşteptările voastre să fie aliniate într-un procent semnificativ. Tipul de carieră dorit, programul, investiţia emoţională, planurile de evoluţie profesională, ce presupun cu adevărat şi cum vor afecta viaţa de cuplu - sunt negociabile acum, nu mai târziu.

Pentru un cuplu la început de drum e important de discutat şi acceptat compromisul pe care îl pot susţine realmente partenerii: mai multe ore la job pentru a asigura o baza financiară sau timp de calitate petrecut împreună, chiar cu riscul de a trăi cu un buget redus. Nimeni nu poate spune cum e mai bine decât nevoile fiecăruia asumate onest. Şi, de asemenea, ţineţi cont de faptul că nevoile se schimbă cu timpul.

Alte discuţii care se mai pot naşte

Gestionarea conflictelor

Nu există cuplu fără conflicte decât cel în care iubirea nu a fost prezenţa de la bun început. Nici măcar conflictul în sine nu este important, cât modul în care fiecare îl soluţionează.

Stilul de negociere şi rezolvare a unui conflict este ceea ce produce de fapt rupturi ireparabile. Indiferent de manieră, trasaţi împreună de la început ce este acceptabil şi tolerabil că şi comportament şi ce este dincolo de limite. Negocierea unui conflict începe întotdeauna cu acomodarea celuilalt şi cu ascultarea activă a punctului sau de vedere. Şi nu uita, conflictul în sine dispare când răspunzi cu dragoste oricărui atac.

Visuri la comun

La acest capitol intră tot ceea ce te scoate din minţi şi ce simţi că nu ai putea accepta într-o relaţie.Dacă ai trecut printr-un proces de autoanaliză, ar fi cazul să ştii deja ce butoane nu pot fi apăsate. Este necesar să le mărturiseşti şi să ţi le asumi.

De asemenea, visurile tale - despre care poate nu vorbeşti cu nimeni pentru că par imposibile acum - se cer dezvăluite în cuplu dacă pot afecta dinamica relaţiilor. Mutarea într-o ţară străină, dorinţa de a adopta un copil, de a avea o afacere pe cont propriu, sunt lucruri care trebuie destăinuite pentru că nu te vor afecta doar pe ţine.

Nu îţi garantează nimeni că este o discuţie plăcută, dar este una necesară. Calitatea unei relaţii depinde de acest mix subtil între dezvăluire sinceră şi mister personal, ce generează energia emoţional-afectivă necesară unui parteneriat unic şi hrănitor.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite