5 semne ale lipsei încrederii în sine la copii: când trebuie să intervină părinţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Când copiii nu au încredere în ei se simt inferiori şi le este frică să accepte provocările vârstei. Pentru a stabili când este nevoie să intervină, părinţii trebuie să cunoască semnalele care indică această problemă a celor mici.

Pentru a vă ajuta să stabiliţi dacă copilul dumneavoastră are nivelul stimei de sine scăzut, trebuie să fiţi atenţi la câteva semne specifice. Ele ar putea fi răspunsul la modul în care copilul se raportează la lumea din jurul lui, acestea apărând zilnic sau doar ocazional, în situaţii specifice, scrie popsugar.com. Când acestea au devenit un model de comportament repetat, înseamnă că trebuie să interveniţi şi să-l ajutaţi să depăşească această problemă.

Nu poate accepta un feedback 

Copiii cu stima de sine scăzută sunt în imposibilitatea de a accepta un compliment, pentru că nu cred că este adevărat. Ei răspund de obicei prin neîncredere, clătinând dezaprobator din cap sau dând ochii peste cap.

Îi este frică de provocări

Copilul evită sarcinile fără nici măcar a încerca? Sau renunţă la primul semn de frustrare? Aceste lucruri semnalează, de obicei, o teamă de eşec, la baza căreia stă nivelul scăzut al stimei de sine.

Nu se exteriorizează

Deşi nu fiecare copil poate avea dezvoltată latura socializării, uneori timiditatea ar putea ascunde probleme grave. Un copil poate face acest lucru, deoarece îşi face griji cu privire la ceea ce alţii vor spune sau crede. Această trăsătură poate apărea din senin, astfel încât trebuie acordată o atenţie sporită în cazul în care copilul dumneavoastră începe să nu mai participle la activităţile grupului de prieteni.

Autocritica

Acest lucru poate părea evident, dar trebuie subliniat. Deşi negativitatea este evidentă la adolescenţi, copiii mici sunt, de asemenea, sensibili la scăderea imaginii de sine. În cazul în care copilul se critică în mod constant pentru aspectul, nivelul de inteligenţă sau personalitate, este timpul să îl lauzi mai des şi să îi arăţi toate calităţile pe care le are.

Îşi agresează colegii

Am putea crede că agresorii au toată încrederea din lume. La urma urmei, ei merg cu capul sus şi nu le pasă ce cred ceilalţi. De fapt, în spatele comportamentului lor se află propriile nesiguranţe. Ei trebuie înţeleşi şi ajutaţi să treacă peste traume.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite