Cele mai periculoase jucării care pot pune în pericol siguranţa copiilor: ce produse ar trebui să evitaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unele jucării, chiar dintre cele populare cum este deja celebrul fidget spinner, pot provoca accidente nedorite în cazul copiilor care nu le folosesc corespunzător.

Copiii învaţă şi se dezvoltă jucându-se, numai că unele jucării pe care le folosesc le pot provoca mai mult rău decât bine. Site-ul Bright Side a întocmit o listă cu tipuri de jucării pe care ar trebui să le evitaţi.

Jucării cu elice

Elicopterele de jucărie sunt destinate adolescenţilor, de regulă, nu celor mici. Copiii nu sunt capabili să manevreze asemenea jucării şi se pot răni cu elicele aflate în mişcare. Părinţii ar trebui să cumpere un elicopter de jucărie cu elice din material moale pentru a evita accidentele nedorite.

Jucării de medici

Orice copil o să îşi dorească să folosească jucăriile de medic pe alţii copii sau chiar pe el, iar o astfel de „procedură medicală“ poate duce la accidente nedorite. Totodată, aceste jocuri pot îndemna copilul să dezvolte un interes faţă de seringi adevărate, pastile sau foarfeci.

„Aripioare“ pentru înotat

„Aripioarele“ pentru înotat nu garantează siguranţa completă a copilului, iar unele dintre ele conţin izoforon, fenol şi hexanonă, produse toxice care pot irita pielea pe timpul utilizării, primele două fiind chiar şi cancerigene. Indicat este ca aceste „aripioare“ să nu fie folosite mai mult de jumătate de oră, iar copilul să se afle sub supravegherea părinţilor. 

FOTO „Bright Side“ 

image

Jucăriile cu baterii

În ochii copiilor, bateriile mici şi plate seamănă cu bomboanele, astfel că cel mic poate fi tentat să le mănânce. Ceea ce e periculos pentru că mărimea redusă şi conţinutul bateriilor pot cauza arsuri şi intoxicare. 

FOTO „Bright Side“ 

image

Pistoale de jucărie

Copiii nu ţin cont de distanţa corectă pentru a putea trage cu pistolul de jucărie, iar siguranţa lor şi a celorlalţi e pusă în pericol. Ca urmare, aceste tipuri de jucării pot duce la răni la nivelul feţei, în special în zona ochilor. Indicat este să cumpăraţi celui mic o astfel de jucărie, dar să vina la pachet şi cu o pereche de ochelari de protecţie. 

FOTO „Bright Side“ 

image

Seturi cu magneţi

Jucăriile compuse din magneţi pot fi etichetate pentru categoria de vârstă „3 ani +“, dar, de fapt, sunt destinate celor mai mari de 14 ani. În încercarea de a desprinde bilele magnetice cu dinţii, copiii ajung să le înghită. Odată pătrunse în corp, bilele magnetice se unesc şi pot cauza probleme pereţilor intestinali. 

FOTO „Bright Side“ 

image

Baloane

Un balon se poate sparge când e umflat, sunetul fiind asemănător cu un foc de armă, ceea ce poate duce chiar la pierderea uzului. Copilul mai poate înghiţi fără voie resturi ale balonului. De aceea, este recomandat ca baloanele să fie folosite în cadrul evenimentelor unde se află copii cu vârste de peste opt ani.

Fidget spinner

O parte a acestei deja populare jucării se poate desprinde şi poate duce la accidente. Au existat şi cazuri în care copiii au înghiţit acele părţi. Mai mult, această jucărie face ca cel mic să nu se mai concentreze pe ceea ce are de făcut. 

FOTO „Bright Side“ 

image
Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite