Cum să îi ajuţi pe copii să atingă succesul: sfaturi de la Tony Robbins, unul dintre cei mai cunoscuţi antrenori motivaţionali din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sfaturi de la Tony Robbins pentru părinţi. FOTO Pinterest.com
Sfaturi de la Tony Robbins pentru părinţi. FOTO Pinterest.com

Tony Robbins este unul dintre cei mai de succes speakeri motivaţionali, devenind un fenomen la nivel mondial. Directori de top din toată lumea investesc milioane de dolari pe an pentru coaching în particular cu antrenorul.

Copilăria lui Robbins a fost destul de dură: părinţii lui au divorţat când avea 7 ani, s-au confruntat cu grave lipsuri materiale, fiind crescut de o mamă dependenţă de alcool şi droguri. A plecat de acasă când avea 17 ani, după ce aceasta l-a alungat cu un cuţit, scrie Inc.com. Cu toate acestea, a reuşit să se ridice, iar toate aceste experieţe nu l-au împiedicat să fie un părinte model.

Fiu lui Robbins, Jariek, este şi el un antrenor motivaţional de succes. Tony este de părere că  pentru a îi ajuta pe copii să atingă succesul, părinţii sunt cei care ar trebui le insufle mentalitatea de învingători.  

Modelul de creştere

Când îi lauzi pe copii, spune Robbins, cheia este „să nu le spui cât de perfecţi, frumoşi, deştepţi sau unici sunt. Încurajează-i să depună efort pentru a-şi depăşi limitele - „perseverenţă, determinare, flexibilizarea abordării“. Pe scurt, o mentalitate de creştere este probabil foarte uşor de înţeles atunci când o comparaţi cu opusul său, o mentalitate fixă. După cum sugerează şi numele, o mentalitate fixă ​​este un sistem de convingeri conform căreia realizarea umană se bazează în primul rând pe daruri înnăscute. În consecinţă, o persoană cu o mentalitate fixă ​​aşteaptă momentul şi locul potrivit pentru a acţiona şi nu depune toate eforturile pentru a atige succesul.

O persoană cu o mentalitate de creştere îşi asumă convingerea că abilitatea oamenilor de a realiza ceea ce şi-au propus este mult mai maleabilă şi controlabilă. Asta înseamna că putem creşte nivelul inteligenţei şi capacitatea de rezolvare prin mună, efort, determinare şi perseverenţă.

Încurajarea evoluţiei încă din copilărie

Cele mai apreciate cercetări ale lui Carol Dweck de la Stanford arată că inclusiv copiii cu vârste cuprinse între 1 şi 3 ani pot fi ajutaţi să-şi dezvolte mentalităţile de învingători. Acest lucru determină rezultate concrete încă din clasele primare.

Perseverenţă, muncă şi efort

Copiii care dezvoltă mentalităţi sănătoase îşi stabilesc obiective mai înalte, au o atitudine mai sănătoasă faţă de efortul pe care trebuie să îl depună şi sunt mai puţin predispuşi să renunţe. Dacă le spuneţi „Te-ai descurcat foarte bine, important este să nu renunţi niciodată, să perseverezi întotdeauna!“ sau „Uite ce ai reuşit depunând efortul necesar. Sunt atât de mândru de tine!“. Acest tip de încurajare va determina un copil să pună accentul pe perseverenţă şi efort, elemente de care are nevoie pentru a obţine rezultate. 

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite