Cum să gătim mâncare atractivă pentru copiii mofturoşi: sfaturile unui expert britanic VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cum să gătim mâncare atractivă pentru copiii
mofturoşi. FOTO kp.by
Cum să gătim mâncare atractivă pentru copiii mofturoşi. FOTO kp.by

După ce a pierdut primul său copil, Annabel Karmel a petrecut mulţi ani cercetând în amănunt nutriţia infantilă. A scris 15 cărţi de bucate destinate copiilor şi adulţilor, astăzi fiind considerată expertul britanic numărul unu în domeniu.

Aproximativ 70% dintre copiii cu vârste între 1 şi 3 ani din ţara noastră consumă alimente nepotrivite vârstei lor, iar numărul copiilor supraponderali care nu au împlinit încă vârsta de patru ani creşte constant, arată studiile. 

În acelaşi timp, UNICEF descrie o realitate cu care România se confruntă în ultimii ani: părinţii care ar trebui să îşi educe copiii au nevoie ei înşişi de educaţie. În acest context, editura Paralela 45 a invitat-o pe Annabel Karmel, celebra autoare britanică de reţete culinare pentru bebeluşi şi copii, pentru a se întâlni cu cititorii din România. 

Gazda evenimentului a fost vedeta TV Anca Serea, ea însăşi mamă a cinci copii şi devoratoare a cărţilor autoarei britanice. Este vorba de „Marea carte de bucate pentru bebeluşi şi copii mâncăcioşi“ (2010), „Top 100 piureuri pentru bebeluşi“ (2011) şi „Ghidul complet pentru înţărcatul copilului“ (2015), cărţi traduse şi publicate în România de Editura Paralela 45.

„Am început să am această preocupare după ce primul meu copil, Natasha, a murit la vârsta de trei luni. Am vrut să rămână un lucru bun în urma vieţii scurte a fiicei mele şi am petrecut mulţi ani cercetând în amănunt nutriţia copilului şi lucrând cu experţi renumiţi în domeniu“, a mărturisit Annabel Karmel. 

„În mod interesant, copiii cresc în primul an de viaţă mai rapid decât în oricare altă perioadă a vieţii lor. Deci e foarte important ce mănâncă în primul an de viaţă. O deficienţă comună la copiii de vârste mici e cea de fier. Ştiu că în România se consumă multă carne, şi asta e bine, fiindcă cea mai bună şi mai la îndemână sursă de fier e carnea roşie. Aşa că pastele Bolognese, hamburgerii şi chiftelele sunt foarte bune pentru copiii mici şi mari. Pentru copiii mici, foarte bun e şi uleiul de peşte, din somon, extrem de important pentru dezvotarea creierului şi a vederii. Face mult bine şi pielii“, a adăugat specialistul.

Nevoile nutriţionale ale copiilor, explicate de expertul britanic numarul unu în alimentaţie infantilă

„Am petrecut în bucătărie peste 25 de ani gătind mâncare sănătoasă pentru copii. Toate reţetele sunt testate pe un eşantion de bebeluşi şi copilaşi aflaţi la primii lor paşi. Cu puţin ajutor din partea cărţii, şi voi veţi putea pregăti mâncăruri foarte hrănitoare, uşor de gătit şi cât se poate de gustoase. Vă pot promite de asemenea că atât voi, cât şi copiii voştri veţi adora produsele rezultate fără a trebui să petreceţi ore în şir în bucătărie“, le-a mai spus Annabel Karmel cititoarelor din România.

Cum să gătim mâncare atractivă petru copiii mofturoşi

Una dintre cele mai fidele cititoare a cărţilor autoarei britanice este vedeta TV Anca Serea

„Annabel Karmel este una dintre autoarele mele preferate. Şi vă spun asta din experienţa mea de mamă a cinci copii, trei fetiţe şi doi băieţei. Citesc cărţile doamnei Annabel Karmel de multă vreme şi vă mărturisesc că mi-au prins foarte bine. Au fost de fiecare dată foarte folositoare şi nu doar atunci când a fost vorba de reţetele culinare (copiii mei sunt fanii piureurilor Annabel), ci şi pentru sfaturile ce ţine de educaţia copiilor“, a spus Anca Serea.

Annabel Karmel şi Anca Serea la întâlnirea cu cititorii români organizată la Târgul Internaţional de Carte Gaudeamus

 Annabel Karmel

De foarte mulţi ani, „Marea carte de bucate pentru bebeluşi şi copii mâncăcioşi” a reprezentat cartea de căpătâi cu privire la nutriţia bebeluşilor şi a copiilor, fiind tradusă în peste 20 de limbi. În total, cărţile Annabelei Karmel au fost vândute în peste 10 milioane de exemplare în toată lumea.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite