Cum interacţionează părinţii şi copiii pe Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe măsură ce trec de la preadolescenţă către adolescenţa cu acte în regulă, puştii nu-şi mai doresc să fie amici cu mama şi tata. Băieţii iniţiază mult mai rar decât fetele conversaţii pe Facebook cu părinţii. La fel, mamele cu fiii lor.

Cea mai mare reţea socială a lumii a dezvăluit, joi, noi date legate de felul în care interacţionează, între ei, copiii şi părinţii în mediul online. Rezultatele ilustrează şi modul în care interacţiunile personale de pe Facebook se pot oglindi în cele din aşa-zisa lume reală, scrie CNN.

„Cum Sărbătorile se apropie şi familiile din toată lumea se reunesc, vrem să înţelegem cum comunică părinţii şi copiii pe Facebook. Suntem fericiţi să vedem că datele noastre au scos la iveală afecţiunea, grija şi apropierea din cadrul unei familii“, susţin cei care au analizat cererile de prietenie, conversaţiile şi alte date publice de pe Facebook, în ultimele două luni.

Cele mai importante date constatate de Facebook:

Cine cere prietenia cui: Mai mult de 65% dintre prieteniile dintre copiii cu vârsta de 13 ani şi părinţii lor sunt iniţiate de cei mici. Cu cât înaintează în vârstă însă, şansele ca ei să fie cei care trimit cererea de prietenie scad. După vârsta de 20 de ani, părinţii sunt cei care iniţiază prietenia virtuală, în proporţie de 60%. După 30 - 40 de ani, cei mai tineri devin din nou „prietenoşi” cu părinţii lor.

Cine vorbeşte cu cine: Părinţii sunt cei care iniţiază mai des conversaţii cu adolescenţii lor. În rândul fetelor, acest dezechilibru dispare pe măsură ce ating vârsta de 30 de ani. Apoi, mesajele pe care ele le trimit părinţilor sunt la fel de numeroase precum cele pe care le primesc în schimb. Băieţilor le ia de două ori mai mult timp. Cam în jurul vârste de 60 de ani se comportă ca o fiică de 30.

Ce îşi spun: Echipa a studiat sute de mii de mesaje publice de pe Facebook, conversaţii între părinţi şi copii, pentru a identifica cuvintele şi frazele care apar cel mai des. Rezultă că părinţii sunt foarte mândri de copiii lor.

Printre cele mai comune fraze scrise de părinţi se numără: „sunt foarte mândru“, „din toată inima“, „foarte bine“, „mândru de tine“ şi „sună-mă“.

Mamele şi taţii folosesc un limbaj diferit atunci când vorbesc cu fiii lor. Mamele preferă cuvinte pline de afecţiune, precum „băiatul meu frumos“ sau „băieţelul meu“, în timp ce taţii folosesc argoul şi le spun „prietene“ şi „tipule“.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite