Lucruri mici pe care le poţi face în fiecare zi pentru a creşte nivelul inteligenţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nivelul inteligenţei este în schimbare pe parcursul întregii vieţi. Acesta poate fi maximizat prin câteva metode simple, adaptate la situaţii şi obiceiuri zilnice.

Cercetările arată că modul în care abordăm situaţiile şi metodele pe care le folosim pentru a ne hrăni creierul pot îmbunătăţi în mod semnificativ puterea mentală. Acest lucru nu implică întoarcerea la şcoală sau studierea unor rafturi întregi de cărţi, ci doar înţelegerea obiceiurilor care cresc nivelul de inteligenţă, scrie time.com.

Folosiţi inteligent timpul petrecut online

Fiecare conectare on-line nu trebuie să fie neapărat o verificare a reţelelor sociale. Internetul este plin de resurse de învăţare excelente, cum ar fi cursuri online, discuţii TED şi instrumente de construire a vocabularului. Înlocuiţi câteva minute de stat pe Facebook pentru a le dedica unor activităţi care vă pot hrăni mentalul.

Citiţi

Cititul este esenţial în acest proces. Opiniile diferă în ceea ce priveşte cel mai bun material, sugestiile variind de la ziarul zilnic, la alegerea unui roman de ficţiune sau nonficţiune, dar toată lumea pare să fie de acord că cititul este extrem de important.  

Explicaţi-le celorlalţi

„Dacă nu puteţi explica, însemană că nu aţi înţeles suficient de bine“, a spus Albert Einstein. Asiguraţi-vă că aţi învăţat cu adevărat şi că informaţiile sunt într-adevăr stocate în memorie, încercând să explicaţi şi altora. Dacă o puteţi face, înseamnă că informaţia vă este clară.

Încercaţi lucruri noi

Shane Parrish, fondatoarea fascinantului blog Farnam Street, a scris la un moment dat povestea caligrafiei lui Steve Jobs. După abandonul şcolar, viitorul fondator al Apple a avut mult timp la dispoziţie, aşa că a ales să încerce un curs de caligrafie. Părea a fi irelevant la acea vreme, dar abilităţile de design pe care le-a învăţat au fost ulterior folosite la crearea primelor Mac-uri. Încercaţi orice, nu ştiţi niciodată ce vă va fi util în timp. Trebuie doar să încercaţi lucruri noi şi să aşteptaţi să vedeţi cum se îmbină cu restul experienţelor.

Luaţi-vă timp

Oferiţi spaţiu creierului pentru a procesa ceea ce a învăţat. Staţi în tăcere zilnic. Petreceţi timp meditând. Gândiţi-vă la lucrurile care vă neliniştesc în timp ce alergaţi, le veţi vedea cu mai multă claritate.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite