6 comportamente care ne afectează sănătatea mintală şi creează sentimentul de nemulţumire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Starea de spirit şi sănătatea mintală sunt în strânsă legătură cu obiceiurile pe care oamenii le adoptă. Stresul şi depresia sunt provocate de comportamentele inconştiente ce duc la pierderea echilibrului în viaţă.

Chimia creierului este în mare măsură afectată de comportamentele şi obiceiurile oamenilor. Dacă ne dedicăm timp pentru a ne observa şi a afla ce ne face fericiţi, vom reuişi să găsim echilibrul unei vieţi fericite.

Iată câteva obiceiuri care ne afectează sănătatea mintală şi ne face nemulţumiţi de viaţă:

Lipsa unei rutine a somnului

Chiar dacă dormiţi suficient, o rutină a somnului contează extrem de mult. Mersul la culcare la aceeaşi oră creşte nivelul de fericire şi energie. Studiile au arătat că mersul târziu la culcare poate duce în timp la depresie şi chiar la probleme de sănătate mintală. Motivul ar putea fi apariţia mai frecventă a gândurile negative din cauza oboselii.

Stresul

Mulţi oameni trăiesc zilnic chinuiţi de stres. Fie că au o slujbă stresantă sau suferă de anxietate, majoritatea devin hiperactivi şi caută în mod constant noi stimuli, fără să îşi dea seama că îşi fac singuri rău.

Lipsa activităţii fizice

Este cunoscut faptul că activitatea fizică este necesară pentru menţinerea unui corp sănătos, dar mişcarea are beneficii extraordinare şi pentru sănătatea mintală. Fluxul sanguin se îmbunătăţeşte şi corpul eliberează substanţe chimice benefice. De asemenea, prin mişcare se eliberează tensiunea,  stresul şi anxietatea.

Compania oamenilor toxici

Cu toţii cunoaştem oameni care ne fac să ne simţim rău ori de câte ori interacţionăm cu ei. Ei pot să ne demoralizeze, să nu ne respecte limitele şi să găsească modalităţi de a ne ruina starea de spirit, chiar în momentele în care ne simţim cei mai fericiţi.

Lipsa obiectivelor personale

Comportamentul orientat spre scopuri este ceea ce ne activează sistemul de recompense. Acest lucru are o mare influenţă asupra stării noastre de sănătate şi a fericirii. Dacă nu luptaţi pentru a vă atinge obiectivele nu vă veţi simţi împliniţi şi probabil că veţi căuta modalităţi nesănătoase de a vă activa sistemul de recompensare a creierului.

Utilizarea excesivă a tehnologiei

Multe persoane aleg să se relaxeze utilizând calculatoarele, telefoanele sau social media. Chiar dacă aceste instrumente vă pot uşura sarcinile uneori, în acelaşi timp contribuie la distragerea atenţiei. De asemenea, ele promovează inactivitatea şi tind să fie prea stimulatoare pentru creier, căruia îi va fi mai greu să se relaxeze după ce ai petrecut ore bune pe social media.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite