Când trebuie să mâncăm micul dejun şi cina pentru a scăpa mai repede de kilogramele în plus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rezultatele pozitive s-au înregistrat atunci când ora obişnuită la care subiecţii analizaţi luau micul dejun a fost schimbată, iar aceştia au mâncat cea mai importantă masă a zilei, micul dejun, cu o oră şi jumătate mai târziu, iar cina au mâncat-o cu o oră şi jumătate mai devreme decât în mod normal. FOTO lepotaizdravlje.rs
Rezultatele pozitive s-au înregistrat atunci când ora obişnuită la care subiecţii analizaţi luau micul dejun a fost schimbată, iar aceştia au mâncat cea mai importantă masă a zilei, micul dejun, cu o oră şi jumătate mai târziu, iar cina au mâncat-o cu o oră şi jumătate mai devreme decât în mod normal. FOTO lepotaizdravlje.rs

Putem slăbi mai repede dacă facem câteva schimbări minore în programul meselor zilnice, consideră nutriţioniştii în urma unor rezultate obţinute recent.

Schimbarea orei la care luăm micul dejun şi cina cu 60 sau 90 de minute ar putea reprezenta secretul scăderii eficiente în greutate, sugerează rezultatele unui studiu realizat pentru emisiunea difuzată de BBC, „Trust Me, I’m a Doctor” (Ai încredre în mine, sunt doctor). 

Mai exact, rezultatele pozitive s-au înregistrat atunci când ora obişnuită la care subiecţii analizaţi luau micul dejun a fost schimbată, iar aceştia au mâncat cea mai importantă masă a zilei cu o oră şi jumătate mai târziu, iar cina au mâncat-o cu o oră şi jumătate mai devreme decât în mod normal. 

Aceste modificări minore au dus la topirea mai rapidă a excesului de grăsime corporală, la scăderea nivelului colesterolui şi a nivelului de zahăr din sânge, după cum au indicat analizele făcute după câteva săptămâni în care organismul s-a obişnuit cu noul program de mese.

Experimentul a demonstrat, din nou, cât de nociv este să mâncăm la ore târzii din noapte, cu puţin timp înainte să ne culcăm, caz în care nivelul de grăsimi şi de zahăr din sânge continuă să crească pe parcursul a câteva ore în timpul nopţii. Cercetarea a arătat că este important să ţinem cont mai degrabă de orele la care mâncăm, decât de ceea ce mâncăm.

Studiul desfăşurat la Universitatea din Surrey, Anglia, condus de expertul în nutriţie Jonathan Johnston, a mai relevat că persoanele care petrec mai puţin timp mâncând în timpul zilei prezintă niveluri mai scăzute de grăsime corporală, un colesterol mai scăzut, dar şi un nivel mai mic de zahăr în sânge.

Experimentul a durat zece săptămâni şi a inclus 16 bărbaţi şi femei cărora li s-a spus să mănânce în acest timp tot ceea ce doresc. Însă jumătate dintre ei au mâncat micul dejun şi cina la orele cu care erau obişnuiţi de ani de zile, iar celorlalţi li s-a spus să mănânce micul dejun cu 90 de minute mai târziu decât obişnuiau şi cina cu 90 de minute mai devreme.

Doctorul Johnston consideră că noaptea avem parte de principala perioadă în care organismul „posteşte”, în vreme ce perioada de timp pe care o petrecem mâncând ziua a crescut considerabil.

Convingerea lui este că organismul are numai de câştigat atunci când perioada de hrănire scade, iar cea în care postim creşte (mai ales la orele la care organismul nu se aşteaptă să mai primească hrană, adică seara târziu), pentru că modifică modul în care scădem în greutate, dar mai ales ne asigură o sănătate mai bună.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite