Cea mai mare greşeală pe care o poţi face la muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă tu şi colega ta insistaţi că e doar o discuţie mai aprinsă despre cea mai bună abordare în cadrul unui proiect important sau despre gusturile voastre complet diferite la parfumuri, colegii văd altceva şi nu sunt încântaţi.

Conflictele de la locul de muncă între două femei sunt percepute ca având mai multe consecinţe negative decât cele dintre doi bărbaţi sau dintre un bărbat şi o femeie, potrivit unui nou studiu, publicat în jurnalul Academy of Management Perspectives şi citat de site-ul revistei Prevention.

Cercetătorii le-au expus participanţilor trei situaţii conflictuale identice, cu excepţia numelor celor implicaţi – într-unul din cazuri era vorba despre doi bărbaţi, al doilea implica un bărbat şi o femeie, iar al treilea apăruse între două femei. Apoi, participanţilor li s-a cerut să judece modul în care aceşti indivizi vor fi capabili să îşi repare relaţia şi dacă situaţia neplăcută va duce la scăderea satisfacţiei profesionale.

Rezultatele au arătat că participanţii erau mult mai aspri la adresa femeilor. Per total, ei au crezut că două femei au cu 15% mai puţin şanse de a-şi vedea relaţia reparată decât celelalte perechi. Persoanele incluse în studiu au declarat, de asemenea, că satisfacţia profesională este posibil să scadă cu 25% în rândul femeilor decât în cazul unei perechi formate dintr-un bărbat şi o femeie.

Astfel de studii, arată Leah Sheppard, autor al cercetării,  indică faptul că un conflict între două femei este perceput ca fiind superficial.

Pentru a evita să fii judecată, poţi înăbuşi din faşă conflictele cu ajutorul câtorva ponturi:

Nu bârfi

Sigur, e tentant să faci asta, dar poţi menţiona o situaţie care te intrigă fără să jigneşti. Ai putea mai degrabă să trimiţi un mesaj unui prieten.

Conflictele de la muncă, despre muncă

Nu începe să faci reproşuri la muncă despre viaţa personală a colegei cu care ai un conflict, vei părea neprofesionistă. Încearcă să te concentrezi pe ce a mers prost, pentru a preveni probleme similare în viitor. Astfel, vei rezolva cu adevărat problema.

Vocea joasă, cheia succesului

Femeile tind să ridice tonul, ceea ce poate duce la presupuneri negative referitoare la modul în care eşti capabilă să rezolvi un conflict. Femeile în general ridică tonul când le pasionează un subiect, dar pot părea emoţionale în faţa colegilor. Încearcă să inspiri înainte să vorbeşti, este o tehnică utilă care te ajută să cobori tonul.

Fă o pauză

Înainte de a te implica într-un conflict, gândeşte-te că o remarcă poate părea că îţi este adresată, dar nu are de fapt legătură cu tine. Oamenii sunt stresaţi şi obosiţi la muncă, pot avea zile proaste, iar asta le influenţează comportamentul.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite