Cum poţi deveni mai inteligent şi de ce boli te poţi feri cu ajutorul dansului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dansul poate fi o modalitate foarte bună de a menţine şi de a îmbunătăţi multe dintre funcţiile creierului. Prin dans se poate scădea riscul diferitelor boli mintale, mişcarea pe ritmurile preferate reuşind chiar să îmbunătăţească inteligenţa.

Pasionaţii de dans trebuie să ştie că prin mişcările pe ritmurile favorite nu doar se relaxează, dar îşi îmbunătăţesc şi funcţiile creierului. Conform specialiştilor, dansul este mai mult decât o activitate plăcută pe care o desfăşori alături de prieteni sau partener. Acesta are capacitatea uimitoare de a creşte conectivitatea neuronală, deoarece implică mai multe funcţii ale creierului în acelaşi timp: raţional, muzical, kinestezic şi emoţional.

Sporeşte nuroplasticitatea

Un studiu realizat de Colegiul de Medicină din New York, în care au fost incluse câteva mii de persoane de peste 75 de ani, a scos la iveală că prin dans oamenii îţi pot reorganiza căile neuronale din creier. Cercetatorii au mîsurat acuitatea mentală a subiecţilor prin monitorizarea ratelor de demenţă. Cercetătorii au încercat să afle care activitate fizică sau cognitivă poate îmbunătăţi funcţiile mentale.

Conform cercetătorilor, cititul  reduce riscul de demenţă cu 35%, jocurile  puzzle cu 47% dacă sunt exersate 4 zile pe săptămână, iar dansul îmbunătăţeşte funcţiile neuronale cu 76%.

Creşte inteligenţa

Dansul reuşeşte să îmbunătăţească ritmul de reacţie. Când creierul evaluează diferite răspunsuri rezonabile şi alege în mod deliberat unul, procesul este considerat a fi unul de îmbunătăţire a inteligenţei. Jean Piaget a afirmat că inteligenţa este ceea ce folosim atunci când nu ştim ce să facem, scrie lifehack.org.

Pentru a îmbunatati acuitatea mentală, cel mai bine este să exersezi procesul de luare a deciziilor rapide. Dansul este un exemplu de activitate rapidă, care necesită luarea deciziilor în ritm rapid: cum să  reacţionezi la mişcările partenerului sau ritmul în care trebuie să te mişti. Dansul este un excelent mod de a menţine şi de a spori inteligenţa, spun cercetătorii.

Antrenează muşchii creierului

Cercetatorul Edward Warburton, un fost dansator de balet profesionist, a cercetat "gândirea din  spatele dansului". El a publicat concluziile studiului în „Psychological Science”, un jurnal al Asociatiei pentru Ştiinţa Psihologiei.  Warburton  a descoperit că dansul a diminuat conflictul dintre aspectele cognitive şi fizice, rezultatele făcându-i pe dansatori să memoreze mişcările cu o mai mare uşurinţă.

 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite