Obiceiuri care afectează sănătatea glandei tiroide

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fumatul excesiv creşte riscul bolilor tiroidiene.
Fumatul excesiv creşte riscul bolilor tiroidiene.

Glanda tiroidă este un organ endocrin, a cărui funcţie principală este de a secreta hormoni care reglează activităţile vitale ale organismului. De asemenea, glanda tiroidă joacă un rol în starea de spirit, ritmul cardiac şi temperatura corpului, pe lângă multe altele. Din această cauză, apar foarte multe probleme de sănătate când tiroida este afectată.

Există câţiva factori care pot afecta starea de sănătate a glandei tiroide. Iată care sunt obiceiurile pe care trebuie să le eviţi cât mai mult posibil.

Fumatul

Fumatul excesiv creşte riscul bolilor tiroidiene, deoarece toxinele din ţigări afectează sănătatea glandelor. În timp ce principalele consecinţe afectează sistemul respirator, nu este o surpriză faptul că fumătorii reprezintă o mare parte din pacienţii cu probleme tiroidiene. Tutunul scade hormonul stimulativ al tiroidei, al cărui funcţie este de a stimula metabolismul, sănătatea oculară şi activităţile cardiovasculare.

Sedentarismul

Un stil de viaţă sedentar poate fi cauza multor boli care afectează sănătatea fizică şi emoţională. Dar, de obicei, efectele sale se datorează disfuncţiei tiroidei - inactivitatea creşte acumularea de grăsimi şi scade secreţia hormonilor tiroidieni, care poate provoca hipodiroidism. Această tulburare nu afectează doar capacitatea unei persoane de a arde calorii şi grăsimi, ci creşte riscul de boli cardiace, căderea părului şi oboseală.

Află ce alte obiceiuri afectează sănătatea glandei tiroide pe clickpentrufemei.ro.

Semne care-ţi arată că ai lipsă de fier

Cauze despre care nu ştiai că pot duce la apariţia durerile de cap

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite