Top 10 alimente care cresc coeficientul de inteligenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
test de inteligenta cu numere

Alimentele pe care le consumi îţi pot influenţa în mod pozitiv performanţele intelectuale, capacitatea de concentrare şi gândirea. Conform specialiştilor, acestea pot contribui inclusiv la creşterea nivelului de inteligenţă şi la îmbunătăţirea străii de spirit.

Ca orice muşchi, creierul îşi va spori activitatea dacă este întreţinut cum trebuie. Creierul uman are nevoie de combustibil puternic pe care îl obţine din grăsimile bune, antioxidanţi şi carbohidraţi de bună calitate, scrie rodalesorganiclife.com.

Specialiştii recomandă 10 alimente bogate în nutrienţi care stimulează memoria, sănătatea creierului şi coefcientul de inteligenţă.

Sfecla

Sfecla este foarte bogată în vitamina B. Acest nutrient vital vă ajută să procesaţi rapid datele şi să sortaţi amintirile. Sfecla proaspătă este considerată un antidepresiv natural. În plus, acidul folic din sfeclă asigură protecţia inimii.

Anşoa

Grăsimile polinesaturate din anşoa vă ajută să vă protejaţi creierul de îmbătrânirea accelerată şi de pierderea memoriei, ţinându-vă în acelaşi timp departe de depresie. Anşoa, un peşte de dimensiuni foarte mici, conţine de zece ori mai mult Omega3 decât tonul. În plus, aduce un aport important de vitamine D şi calciu.

Ouă

Ouăle conţin numeroşi acizi graşi Omega 3 care protejează creierul. Acestea chiar au fost numite hrana perfectă pentru creier. Dar nu toate ouăle sunt la fel de benefice. Ouăle de la găinile crescute la curte conţin de două ori mai mult Omega 3 decât ouăle de la găinile din crescătorii, şi de trei ori mai multă vitamina E naturală, un antidepresiv puternic şi posibilul antidot al bolii Alzheimer. Gălbenuşul este bogat în colină, un compus benefic sănătăţii neurotransmiţătorilor.

Fructe de pădure

Zmeura şi afinele conţin compuşi antocianici care protejează memoria. Capsulele compuşilor de căpşuni protejează memoria pe termen lung. Un studiu britanic a constatat că persoanele care au consumat zilnic afine şi-au îmbunătăţit considerabil memoria în doar câteva luni.

Untură

Nu, nu este o greşeală. Tipul corect de untură poate face minuni pentru creier. În plus, grăsimea monosaturată scade riscul de depresie. Este, de asemenea, o sursă bogată de vitamina D, un hormon vital ce împiedică apariţia demenţei. Pentru cea mai sănătoasă untură, asiguraţi-vă că achiziţionaţi produsul de la un agricultor care îşi creşte animalele pe păşuni ecologice.

Ardei roşu

Ardeiul roşu este extrem de bogat în capsaicină, un compus ce luptă împotriva durerii. Dar, creierul uman este de fapt încărcat cu receptori pentru capsaicină, care eliberează endorfinele de reducere a stresului, ceea ce duce la o mai bună concentrare.

Varză de Bruxelles

Oamenii de ştiinţă au demonstrat că planta cruciferă este bogată în molecule pe care corpul nostru le transformă în diindolimetan, un stimulant al sistemului imunitar care ajută la protejarea celulelor creierului. Conţinutul bogat de antioxidanţi luptă împotriva radicalilor liberi care provoacă cancer şi a deşeurilor produse de corp.

Nap

La fel ca varza de Bruxelles, varza, broccoli şi conopida acţionează ca agenţi puternici împotriva îmbătrânirii creierului. Un studiu efectuat de Harvard Medical School a constatat că aceste legume pot reduce vârsta creierului cu 1 până la 2 ani.

Seminţe de dovleac

Seminţele de dovleac sunt mici comori umplute cu triptofan, un element crucial în menţinerea sănătăţii creierului, folosit pentru a crea serotonina, o componentă cheie a stării de spirit.

Mere

Merele conţin catechine, substanţe care ne protejează de substanţele chimice dăunătoare creierului. Asiguraţi-vă că alegeţi mere ecologice, catechinele fiind găsite în coaja fructului, partea expusă pesticidelor.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite