Un dermatolog enumeră cele mai nocive alimente pentru ten, care duc la deteriorarea şi îmbătrânirea rapidă
0Nigma Talib, autoarea cărţii „Semnele îmbătrânirii: planul revoluţionar care te ajută să străluceşti din interior spre exterior“ vorbeşte despre cele mai nocive alimente care îşi pun amprenta asupra tenului, scrie brightside.me. Printre semnele unei diete nepotrivite se numără apariţia cearcănelor, porii dilataţi şi coşurile.
Problemele frecvente ale pielii sunt, de obicei, rezultatul unei diete nepotrivite, susţine dermatologul Nigma Talib, autoarea cărţii „Semnele îmbătrânirii: planul revoluţionar care te ajută să străluceşti din interior spre exterior“. Specialista oferă sfaturi pentru a-şi ajuta cititorii să recunoască alimentele care lasă urme de îmbătrânire direct pe ten.
Printre cele mai nocive alimente pentru ten sunt vinul, zahărul, lactatele şi glutenul.
Vin
Dermatologul spune că una dintre cele ami nocive băuturi ppentru ten este vinul. Acesta provoacă cearcăne, dilată porii, contrbuie la apariţia ridurilor fine dintre sprâncene şi din jurul gurii. Acest lucru se datorează faptului că alcoolul deshidratează pielea.
Zahăr
Zahărul provoacă riduri fine pe frunte, pungi sub ochi şi subţierea pielii, potrivit specialistei. Aceasta susţine că eliminarea zahărului din dietă este unul din cele mai bune medicamente pentru ten, adăugând că inclusiv diminuarea cantităţii de zahăr la jumătate va duce la o îmbunătăţire vizibilă a aspectului
Lactate
Consumul exagerat de produse lactate duce la apariţia pungilor şi cercurilor întunecate de sub ochi, pleoape umflate şi pete albe şi puncte negre pe bărbie, spune Talib. Specialistul recomandă un test pentru depistarea unei posibile intoleranţe la produsele lactate. Eliminaţi lactatele timp de trei săptămâni şi observaţi dacă apar îmbunătăţiri în ceea ce priveşte nivelul de energie, digestia şi aspectul tenului.
Gluten
Consumul ridicat de gluten poate provoca pigmentare excesivă, pete în jurul bărbiei şi coşuri pe obraji, frunte şi bărbie. Acesta perturbă echilibrul hormonilor reproducători. Talib recomandă eliminarea completă a glutenului din dietă, iar pentru a restabili echilibrul hormonal, creşterea consumului de fibre şi apă plată.