Alba Iulia: Portret. Eugen Giurgiu, un expert în tratamente naturiste

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Portret. Eugen Giurgiu, un expert în tratamente naturiste
Alba Iulia: Portret. Eugen Giurgiu, un expert în tratamente naturiste

Eugen Giurgiu a ajutat prin medicina naturistă mii de oameni, dar el nu a apelat niciodată la tratamente de acest gen.

Eugen Giurgiu a descoperit medicină naturistă în clipe grele ale vieţii sale. Era student la Cluj, în penultimul an, la biologie, când  mama lui s-a îmbolnăvit de cancer la sân. A fost operată şi imediat după, s-a îmbolnăvit şi de hepatită. Boala s-a agravat şi medicii au dat un verdict sumbru: ciroză.

Întâlnire cu academicianul Alexandru Borza


Îşi aduce aminte şi acum cum se plimba prin Cluj, răvăşit de durere. După cum îi spuseseră specialiştii, mama sa mai avea de trăit vreo 2-3 zile. Mai mult, medicii l-au întrebat dacă are bani pentru sicriu de zinc, pe atunci morţii de la „contagioase” se îngropau doar în astfel de sicrie. Paşii durerii l-au dus în Grădina Botanică unde s-a întâlnit cu academicianul Alexandru Borza, pe care îl cunoştea, erau vecini pe strada Pasteur. L-a întrebat de ce e supărat. I-a spus. „Nu te năcăji. Uite, aici, în Grădina Botanică, avem toate tratamentele. Hai până la mine, să-ţi dau ceva. Şi mi-a dat „doi metri” de cărţi explicându-mi pentru început cum să încep tratamentul naturist cu mama”, povesteşte Eugen Giurgiu. Academicianul care a pus bazele Grădinii Botanice l-a iniţiat pas cu pas în tainele medicinii naturiste, s-a ţinut de el până a citit din scoarţă-n scoartă toate cărţile pe care i le dăduse. Studia şi aplica pe mama sa, care i-a devenit pacient, tot ce învăţa. „Mama trăieşte şi azi. Recent, a împlinit 97 de ani”, spune doctorul în biochimie.

Are leacuri la toate

Colaborator al revistelor „Tratamente naturiste”, „Felicia”, „Formula As”, Eugen Giurgiu este printre puţinii specialişti români recunoscuţi în domeniul medicinii naturiste. În ultimii ani l-au sunat mii de oameni ca să-i ceară un sfat, o reţetă. A editat zeci de cărţi în domeniu. Printre ele, „Tratamente naturiste în bolile de inimă”, „Cosmetică naturistă”, „Tratamente naturiste în bolile femeilor” , „Tratamente naturiste în bolile digestive”, „Cancerul – Tratamente naturiste”, precum şi alte 24 de cărţi (apărute sub egida fostei edituri „Tinerama” condusă de regretatul Max Bănuş) ce tratează boli ale aparatului respirator şi ORL, obezitatea, boli renale, boli cardio-vasculare, boli reumatice şi osoase, boli metabolice, boli endocrine, de nervi etc. Scrie lunar o carte şi a predat recent trei volume care se axează pe tratamente naturiste ale bolilor de piele, de ficat şi de piele.
Culmea e că Eugen Giurgiu nu a apelat niciodată la tratamente naturiste. „Aţi văzut vreodată un pantofar care să aibă încălţăminte bună ?!”, e concluzia dânsului în context.


Întrebări şi răspunsuri


Ce sfat le-aţi da persoanelor care suferă de afecţiuni grave?
E.G:
Să nu bage nimic în seamă, să uite supărările şi necazurile, pentru că de-acolo vin toate relele. Să fie convinşi că se vindecă, să fie puternici, să aibă încredere în ei, în tratament. Atunci se vindecă. De asemenea, să aibă convingerea că existe cineva acolo sus care-i ajută. Dacă nu mai ai încredere în nimic şi ţi-ai pierdut total speranţa, eşti terminat din start.

Ce părere aveţi de gripa porcină ?
E.G:
Eu nu cred că este o afecţiune reală cred că este ceva inventat, pentru că o boală nu se poate transmite de la un animal la om. N-are cum. A fost inventată cu interes, la fel ca şi gripa aviară. Mâine-poimâine, o să apară o afecţiune la nivel de bovine, gen „vaca nebună”.

Ce-i place:
„Niciodată nu am prea făcut ce-mi place, ci doar ce a trebuit să fac. La oameni apreciez sinceritatea şi pregătirea profesională, indiferent că e tâmplar sau medic. În orice domeniu de activitate, dacă există profesionişti, lucrurile merg bine.”
Ce nu-i place: „Mă deranjează neseriozitatea şi lipsa de cultură. Din păcate, nu prea mai întâlneşti oameni care să cumpere o carte. Nici măcar dascălii nu mai cumpără, din lipsă de bani. Nu pot suporta conduita gen manele şi mă supără poluarea fonică”.

Profil:
Data naşterii: 21 martie 1942, Alba Iulia
Educaţie:
doctor în biochimie
Ocupaţie: pensionar
Starea civilă: căsătorit, 3 copii


Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite