Concernul german Bosch investeşte 7 milioane de euro la Blaj într-o clădire administrativă unde vor lucra 250 de angajaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Bosch a demarat lucrările de construcţie la o nouă clădire administrativă în cadrul fabricii din Blaj, judeţul Alba. La ceremonia oficială de aşezare a pietrei de temelie din 10 mai 2018 au fost prezenţi membri ai managementului companiei şi reprezentanţi ai autorităţilor locale.

Bosch va investi peste şapte milioane de euro în noua clădire, care se va desfăşura pe o suprafaţă de 5.700 metri pătraţi şi două niveluri. Aceasta va găzdui birouri pentru aproximativ 250 de angajaţi, precum şi cea mai mare parte a laboratoarelor de dezvoltare aflate în prezent în interiorul fabricii, începând cu toamna anului 2019.

”Bosch şi-a extins activitatea de producţie la Blaj în ultimii ani, astfel că am decis să construim o nouă clădire care să susţină această creştere şi să asigure suficient spaţiu pentru noi proiecte ce vor contribui la dezvoltarea pe termen lung a fabricii”, a declarat Dirk Arnold, directorul general al unităţii de producţie Bosch din Blaj. „Compania noastră acordă o atenţie deosebită mediului în care oamenii îşi desfăşoară activitatea zilnică”, a spus Alexander Firsching, directorul comercial al fabricii din Blaj. „În acelaşi timp, Bosch doreşte să ofere condiţii de lucru inspiraţionale care să faciliteze colaborarea în rândul angajaţilor”, a continuat Firsching.

Imagine indisponibilă

La Blaj, Bosch a deschis prima fabrică din România pentru componente de tehnică liniară, în anul 2007. Ulterior, locaţia s-a extins prin deschiderea unor noi unităţi de producţie pentru soluţii de mobilitate prin diviziile Chassis Systems şi Powertrain Solutions şi au fost implementate soluţii inteligente de Industrie 4.0 pentru eficientizarea producţiei. În prezent, fabrica din Blaj înregistrează creşteri considerabile, atât în sectorul Soluţiilor de mobilitate, cât şi în cel al Tehnologiei industriale, fiind un jucător important pentru Bosch. Bosch produce la Blaj, pe lângă echipamente de tehnologie industrială, componente electronice pentru sectorul auto. 

Grupul Bosch în România este un partener de încredere al şcolilor locale în cadrul proiectului de sistem educaţional dual, începând cu anul 2013. Peste 70 de elevi se pregătesc anul acesta pentru carierele lor ca tehnicieni în electromecanică şi electronică, în cadrul fabricii Bosch din Blaj. Compania colaborează pe plan local cu Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu” din Blaj şi cu Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” din Alba Iulia.

Imagine indisponibilă

Cantina de pe platforma Bosch de la Blaj

Activitatea practică şi activităţile elevilor în workshop-urile de mecanică şi electrică din Centrul de Training sunt supravegheate îndeaproape de specialişti din cadrul fabricii. Astfel, elevii participanţi în proiect au ocazia să acumuleze informaţii şi experienţă practică despre producţia de serie, atât în domeniul tehnologiei industriale, cât şi în industria automotive. 

Prin campania de recrutare intitulată „Let’s be remarkable”, Bosch invită potenţialii candidaţi să înceapă o carieră remarcabilă într-un mediu de muncă competitiv şi internaţional. Unitatea de producţie Bosch din Blaj recrutează în prezent ingineri de calitate, ingineri de mentenanţă, ingineri proces producţie, specialişti în achiziţii şi logistică, manageri de proiecte, dar şi candidaţi pentru programul working student. Mai multe informaţii despre poziţiile vacante sunt disponibile pe site-ul companiei. 

Bosch investeşte în dezvoltarea profesională a angajaţilor săi şi în asigurarea unor condiţii optime de muncă. Compania oferă angajaţilor săi diverse beneficii, precum program de lucru flexibil, posibilitatea de a lucra de acasă, o cantină modernă cu meniu variat, acces la activităţi sportive şi servicii medicale. Bosch încurajează o cultură organizaţională deschisă, bazată pe colaborare şi creativitate. Pentru a sprijini această viziune, Bosch a început implementarea „condiţiilor de muncă inspiraţionale” şi în locaţia sa din Blaj. Lunar, aproximativ 100 de angajaţi au ocazia să-şi extindă competenţele în locaţii Bosch internaţionale. 

Citiţi şi:

Răscoalele ţăranilor români împotriva colectivizării forţate decise de comunişti. Urmările: mii de morţi şi zeci de mii de persoane deportate în Bărăgan

Cum a luat o mare bancă comercială o „ţeapă” de peste 1,3 milioane de euro. Legătura cu o decizie a Curţii de Conturi

În Cetatea Alba Carolina, preţuri ca la Roma. O trăsură de epocă folosită pentru comerţ alimentar, închiriată cu 7.000 de euro pe lună

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite