Inginerul Cristian Covaciu din Alba Iulia, desemnat Antreprenorul anului 2016 în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un inginer din Alba Iulia a fost ales antreprenorul anului 2016 în Romania, la gala competiţiei organizate de EY Romania. Cristian Covaciu, directorul companiei IPEC Alba Iulia, va intra în finala mondială pentru titlul World Entrepreneur of the Year, „Oscarul Antreprenorilor”. Gala va avea loc în iunie 2017 la Monte Carlo şi va avea în competiţie antreprenori din alte 59 de ţări.

Anu trecut, acest titlu a fost câştigat tot de un om de afaceri din Alba Iulia, Levente Hugo Bara, directorul general a companiei Supremia Grup. Anul acesta, Levente Bara a fost preşedintele juriului care l-a desemnat pe Cristian Covaciu câştigătorul marelui titlu. 

entru selectarea câştigătorilor competiţiei din România, juriul a examinat fiecare aplicaţie pe baza a saşe criterii: spiritul antreprenorial, performanţa financiară, direcţia strategică, impactul asupra comunităţii, capacitatea de inovare şi integritatea personală.

Competiţia EY Entrepreneur of The Year are loc în 145 de oraşe din 60 de ţări de aproape 30 de ani şi premiază antreprenorii pentru viziunea şi direcţia strategica cu care îşi cresc afacerile, pentru puterea de a inova, integritatea personală şi, nu în ultimul rând, pentru impactul pozitiv asupra comunităţii.

Câstigătorii galei organizate în Romnânia sunt:

-Entrepreneur Of The Year: Cristian Covaciu, IPEC

-Emerging Entrepreneur Of The Year: Daniel Dines, fondatorul UiPath

-Social Entrepreneur Of The Year: Angela Achitei, presedintele Fundatiei „Alaturi de Voi”

IPEC, companie producătoare de articole din porţelan, a luat naştere în 1991, ca o afacere mică de familie şi a crescut treptat până la ajunge una dintre cele mai mari din România, în acest domeniu. „Locul în care producem cu mare pasiune şi sârguinţă produsele noastre se află în inima ţării, mai exact la Alba Iulia. Brand-ul nostru s-a născut din dorinţa de a oferi clienţilor noştri produse cu un design modern, folosind materii prime de cea mai bună calitate.

image

La început, activitatea societăţii era formată din producţie de articole ornamentale şi decorative produse in cantităţi mici, care erau apoi desfăcute pe piaţa internă. Anul 1996 a adus prima schimbare majoră în abordarea strategiei de vânzari, societatea începand o relaţie de afaceri cu concernul suedez IKEA, pentru care a început să producă din ce in ce mai mult, de la an la an. Astfel, dintr-o mică afacere de familie, societatea a început să se transforme într-o facilitate de producţie orientată către producţia de serie, cu utilaje moderne şi desfacere pe piaţa externă. IPEC este o afacere de familie, pe lângă Cristian Covaciu mai fiind implicaţi în activităţile d emanagement mama şi fratele acestuia, Elena Covaciu şi Cosmin Covaciu.

La ora actuală, compania dispune de peste 50 de mori preparare, 2 atomizoare de producere a pulberei atomizate, 20 prese izostatice, 10 cuptoare ardere, 30 maşini de glazurare şi peste 200 de roboţi industriali. Societatea are circa 900 de angajaţi şi a înregistrat în 2015 o cifră de afaceri de aproximativ 100 de milioane de lei şi un profit de 3,8 milioane de lei.

Citiţi şi:

Zece ani în carcera Aiudului. Calvarul îndurat de un preot ortodox în închisorile comuniste

Memoria constructorului Cetăţii Alba Carolina „secerat“ de ciumă,  scoasă din cenuşa uitării

Povestea celei mai vechi grădini botanice înfiinţate pe lângă o şcoală secundară din lume. Superlativul, găsit de edilii din Blaj

Ce înseamnă şi cum se folosesc simbolurile ® şi TM. Cum se poate obţine o marcă înregistrată

„Cel mai fioros cap“ al Răscoalei din 1784 într-o imagine rară: înarmat „până-n dinţi“ şi însoţit de un câine de luptă Legende cu vâlve şi holoangări în viaţa aurarilor din Apuseni

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite