Povestea elevului admis pe primul loc la facultatea de „controlor aerian“. Pentru a-şi atinge visul, învăţa chiar şi când mergea cu vitele la păscut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Flavius Toargă, şef de promoţie la Colegiul Militar din Alba Iulia
Flavius Toargă, şef de promoţie la Colegiul Militar din Alba Iulia

Un absolvent al Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul“ din Alba Iulia, Flavius Toargă, a fost admis cu cea mai mare medie la secţia de „controlor trafic aerian“ a Academiei Forţelor Aeriene „Henri Coandă“ din Braşov. Acesta a învăţat în copilăre chiar şi în timp ce stătea cu vitele la păscut pe câmp.

Flavius Toargă a fost felicitat recent de reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale, după ce după ce s-au afişat rezultatele la admiterea la Academia Forţelor Aeriene ”Henri Coandă” din Braşov. Flavius a fost admis aici cu nota 10 la examen şi media finală 9.99, adică cea mai mare de la secţia de controlor trafic aerian a academiei.

Tânărul a crescut într-o localitate mică din Mehedinţi, dintr-o familie modestă. Mama acestuia nu se sfieşte să spună că pentru a-şi atinge visul, a învăţat chiar şi când păştea vitele, pe câmp.

Flavius spune că nu se aştepta să obţină cea mai mare medie la admitere, iar pentru el cel mai important era să fie admis la secţia la care şi-a dorit. ”În mare parte am învăţat singur, dar am primit şi ajutor de la un domn profesor, m-a sprijinit. Sincer, nu mă aşteptam să am cea ma mare notă, dar mă aşteptam, oarecum să intru, pentru că m-am pregătit pe tot parcursul anului pentru admitere. Visul meu este să ajung un controlor foarte bun, să fiu printre cei mai buni. Este şi o responsabilitate foarte mare, este vorba despre viaţa oamenilor, dar eu sper să fie bine şi o să mă descurc, pentru că dacă îţi doreşti un lucru, cu siguranţă vei fi bun”, a spus Flavius Toargă pentru mhalert.ro.

Flavius provine dintr-o familie simplă din Baia de Aramă, tatăl său este şofer, mama-casnică, iar despre meseria de controlor de trafic aerian a aflat de la televizor, din filme. A învăţat cât a putut de bine, aşa că în urmă cu 4 ani a plecat să studieze la Colegiul Naţional Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia. A terminat cursurile ca şef de promoţie şi apoi s-a înscris la examen la Academia Forţelor Aeriene “Henri Coandă” Braşov, secţia “controlor trafic aerian”. ”De fiecare dată când pleacă la şcoală, suferim ca părinţi. Aici mergea cu vitele, cu cartea în mână. Îl trimiteam cu vitele, pe aici, pe aproape şi îşi lua şi cartea cu el”, a povestit cu lacrimi în ochi, mama lui Flavius, Maria Toader.

”Ce nu ştiu, probabil, elevii este că un profesor nu uită niciodată prima oră la clasă, fără a mai pune la socoteală sutele de ore care întregesc ciclul celor patru ani de liceu. În prima oră are loc primul contact cu elevii, în care fiecare se prezintă. Atâţia ochi, atâtea feţe şi tot atâtea particularităţi. Îmi amintesc de Flavius, în această primă oră, de ochii mari, curioşi şi serioşi, iar prezentarea răspunsului este cumva rapidă, cuvinte scurte, concise şi hotărâte. A, da, oltean mi-am spus şi, sigur, inteligent. Avea o vibraţie a fiinţei care rezona cu ceea ce spunea şi m-a impresionat. Au urmat zeci, sute de ore cu teste şi răspunsuri care îmi confirmau acea primă impresie. Ochii sorbeau totul, munca era temeinică, iar rezolvările erau mereu foarte bune. Limbajul ştiinţelor exacte îi era foarte familiar, iar ritmul de lucru era rapid, reuşind să umple câteva table în foarte scurt timp. A fost un elev responsabil, un bun camarad, îndeplinind şi atribuţiile elevului plutonier”, spune prof. Dorina Filipescu, fosta dirigintă a lui Flavius.

În urma examenului maturităţii, Flavius a obţinut cea mai mare medie pe colegiu la examenul de bacalaureat, 9,91, în timp ce media de absolvire a fost 9,60.

Citiţi şi:

Misterele Cetăţii Lita de pe Muntele Mare. Este numită în anumite cercuri „capitala secretă a Transilvaniei“

Ce înseamnă cadastrarea gratuită a caselor şi a terenurilor din România. Soluţia pentru proprietarii din străinătate

Cum se pot recupera datoriile la întreţinere. Asociaţia de proprietari poate să vândă apartamentul datornicului

Amendă sau avertisment? Cum tratează poliţiştii faptele şoferilor care încalcă legislaţia rutieră

 

Cum a fost sărbătorită împlinirea a 100 de ani de la naşterea lui Avram Iancu. Crucea inaugurată de Regele Ferdinand şi Regina Maria pe Muntele Găina

Povestea lui Ede Sztupi, motociclistul faimos care nu renunţă la pasiunea sa nici la 70 de ani: „Cu motoru' ai mai multă satisfacţie decât cu maşina“

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite