Cel mai mare val de viroze din ultimii ani. 120 de persoane au fost internate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tot mia multe cazuri de infecţii respiatorii în Arad FOTO arhivă Adevărul
Tot mia multe cazuri de infecţii respiatorii în Arad FOTO arhivă Adevărul

Medicii arădeni se confruntă, în ultima săptămână, cu cel mai mare val de infecţii respiratorii şi pneumonii din ultimii ani. Mai exact peste 1300 de cazuri de infecţii respiratorii şi pneumonii au fost înregistrate în ultima săptămână.

Cei mai mulţi dintre bolnavi sunt copii şi tineri, iar aproximativ 120 au avut nevoie de internare din cauza complicaţiilor cauzate de virusuri.

Purtătorului de cuvânt al DSP Arad, medicul epidemiolog Mihaela Câtu, spune că acesta este cel mai mare val de viroze din ultimii ani, raportat la această perioadă a anului, iar cauza o reprezintă temperaturile foarte mici.


În prima săptămână a lunii ianuarie din 2016 erau înregistrate 828 de infecţii respiratorii şi 265 de pneumonii, iar în 2015 erau raportate 615 infecţii respiratorii şi 181 de pneumonii.

Reprezentanţii DSP spun că numărul real de îmbolnăviri este mult mai mare decât cel raportat, însă foarte mulţi preferă să se trateze la domiciliu.

Infecţiile acute ale căilor respiratorii (IACR)

Reprezintă cea mai frecventă formă de infecţie acută, cel mai frecvent diagnostic stabilit în cabinetele medicale. Se consideră că este  normal ca la un copil să apară un număr de 8-12 IACR pe an.
Printre cele mai frecvente tipuri de IACR se numără rinosinuzita, rinofaringita acută, otita acută, angina, laringita acută, laringotraheita, traheobronşita acută, pneumonia acută (de la forme foarte uşoare până la forme care ameninţă viaţa, cum ar fi epiglotita.

Infecţiile căilor respiratorii sunt cele mai frecvente toamna, iarna şi la începutul primăverii, datorită:

- oscilaţiilor termice ale mediului înconjurător
- condiţiilor atmosferice specifice: vânt, umiditate, frig, ceaţă
- modificărilor în regimul nutriţional în această perioadă
- aglomeraţii (stat mai mult în medii închise)
Perioadele de epidemie sunt la sfârşit de iarnă-început de primăvară.

Vă mai recomandăm: Cod portocaliu de ger în aproape toată ţara

Sfaturi pe timp de ger. Medicii recomandă ca perioada de expunere la frig să fie cât mai scurtă, în caz contrar poate fi provocată hipotermia

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite