Focare de rujeolă, la graniţa cu România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noi focare de rujeolă au apărut în Ucraina, la graniţa cu România, motiv pentru care MAE a emis o informare de călătorie. În primele două săptămâni, peste 1200 de persoane s-au îmbolnăvit în ţara vecină. Cele mai multe cazuri au fost raportate în regiunile Ivano-Frankivsk, Cernăuţi, Transcarpatia şi Odessa.

Românii care călătoresc în Ucraina trebuie să ştie că în ţara vecină există mai multe focare de rujeolă. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) face câteva recomandări în acest sens. Astfel, MAE arată că, potrivit datelor transmise de Ministerul Sănătăţii din Ucraina, în primele două  săptămâni din 2018 s-au înregistrat 1285 de cazuri de rujeolă (856 copii şi 429 adulţi). Cele mai multe cazuri au fost raportate în regiunile Ivano-Frankivsk (275), Cernăuţi (274), Transcarpatia (194) şi Odessa (157). De menţionat este faptul că regiunea Transcarpatia se învecinează cu Maramureşul, la graniţa de nord a ţării şi este frecvent tranzitată de ucrainenii din Maramureş şi de românii din Ucraiana. 

Conform aceleiaşi surse, în 2017 au fost înregistrate 4782 de cazuri de rujeolă (1292 adulţi şi 3490 copii) în 24 de regiuni din Ucraina, cele mai multe cazuri fiind depistate în regiunea Ivano-Frankivsk: 1344, Odessa: 1256 şi Transcarpatia: 637. Începând cu luna septembrie 2017, instituţiile locale abilitate au demarat o campanie intensivă de vaccinare a minorilor.
Recomandarea medicală a specialiştilor constă în a vă verifica statusul vaccinal pentru rujeolă / antecedentele de b
oală şi, dacă este cazul, vaccinarea antirujeolică cu minim două săptămâni înainte de efectuarea călătoriei. De asemenea, se recomandă evitarea adunărilor şi a locurilor publice unde boala se poate răspândi uşor.

Mai puteţi citi:

Cum s-au trezit mai mulţi pensionari datori la CARP Sighetu Marmaţiei: apar ca giranţi pentru împrumuturi ale unor necunoscuţi

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite