Terapia miraculoasă cu Rooibos, ceaiul tinereţii: stimulează concentrarea şi ne fereşte de Alzheimer

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rooibos este ceaiul tinereţii  Foto: Adevărul
Rooibos este ceaiul tinereţii  Foto: Adevărul

Ceaiul Rooibos, relativ nou în preferinţele românilor, este reţeta sigură antiîmbătrânire. Planta conţine de câteva de ori mai mulţi antoxidanţi decât ceaiul verde, cunoscut pentru efectele sale verificate împotriva îmbătrânirii.

Ceaiul Rooibos, sau roşu, aşa cum era cunoscut la noi până nu demult, este un energizant ş iun tonic cu un gust foarte plăcut. ”Se recomandă dimineaţa şi, eventual, pe timpu zlei, dar nu seara, pentr că este energizant”, spune farmacista Clauda Tuns. Spre deosebire de ceaiul negru sau verde, aceasta arată că are un conţinut de câteva ori mai mare de antoxidanţi, cu un rol important în regenerarea celulară. 

”Poate fi dat şi copiilor, fără probleme pentru c nu conţine cofeină, dar nu seara, pentru că le va alunga somnul”, mai spune farmacista. De altfel aceasta arată că ceaiul roşu sau Rooibos nu are alte contraindicaţii. ”Poate fi un foarte bun înlocuitor de cafea, ca şi ceaiul negru, care de altel este tot un ceai verde, însă culoarea neagră o capătă în urma scării. Dar ceaiul Rooibos este mult mai plăcut la gust faţă de celelalte două cunoscute, ceaiul negru şi cel verde. Desigur, ceaiul verde are alte proprietăţi suplimentre, acesta ajută la eliminarea ţesutului adipos, de aceea este folosit şi în curele de slăbire, dar reglează şi tranzitul intestinal”, mai explică farmacista Claudia Tuns.

Ceaiul roşu sau Rooibos creşte în Africa, fiind foate apreciat pentru gustul său dulce acrişor, cu o aromă fină de tutun. Este recomandat pentru a favoriza digestia, iar antioxdanţii sunt utili pentru limitarea efectului de îmbătrânire, dar şi pentru efectul lor antigfungic. Este foarte bogat în minerale şi contribuie la întărirea sistemului imunitar, dar şi la întărirea dinţilor şi a oaselor.

Poate fi folosit şi în prevenirea alergiilor, iritaţii sau febra fânului.

Ceaiul Rooibos este şi un anticancerigen, efectul fiind dat de unii antioxidanţi pe care îi conţine. De asemenea, îmbunătăţeşte circulaţia sîngelui şi ameliorează prolemele stomacului, datorită conţinutului de flavonoide, cunoscute pentru rolul lor în calmarea spasmelor. De asemenea este cunoscut pentru efectul de protejare a inimii şi scăderea colesterolului, îmbunătăţirea circulaţiei, creşterea puterii de concentrare şi a memoriei.

Ceaiul roşu poate fi de ajutor împotriva afecţiunilor pielii, iar ceretătorii au constatat că ceaiului rooibos poate proteja împotria procesului de oxidare a lipidelor, proces asociat cu declanşarea bolii Alzheimer. Are şi efecte în utilzarea externă, acesta poate fi folosit petru calmarea pielii iritate sau chiar în îngrijirea pielii. Ceaiul roşu poate fi infuzat oricât, acesta nu-şi va schimba gustul, nu va deveni amar, ci doar mai concentrat.

Mai puteţi citi:

Ultima relicvă a industriei metalurgice din Baia Mare. Turnul combinatului, un „monstru“ de 351,5 metri, ar putea fi convertit turistic de Uniunea Europeană

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite