Secretele ciorbei de fasole în pâine. De ce este importantă folosirea afumăturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ciorba de fasole în pâine nu lipseşte din restaurantele tradiţionale din România. Prezentarea şi servirea originală îi atrage ca un magnet pe amatorii de mâncăruri tradiţionale, dar şi pe turiştii care se bat pentru prima dată de preparatele româneşti. Dan Lechinţan, chef la un restaurant din Germania, ne spune care sunt secretele acestui preparat.

Pâinea de dimensiuni mici plină cu ciorbă aburindă de fasole cu afumătură este un „must have” în meniurile din restaurantele tradiţionale din ţară. Dan Lechinţan, chef la un restaurant din Germania, are câteva sfaturi pentru cei care vor să încerce să facă acest preparat.

„Servirea este una originală. Gustul nu prea diferă, dacă mănânci o ciorbă de fasole într-o farfurile, cu pâine proaspătă lângă, cred ca va avea acelaşi gust. Vizual însă atrage şi este şi o metodă aparte de a promova mâncărurile tradiţionale”, precizează chef Dan Lechinţan. 

Acesta ne propune şi o reţetă de ciorbă de fasole: 

-jumătate de kilogram de fasole, lăsată înainte câteva ore în apă să se umfle

-ciolan afumat sau costiţă

- o ceapă

-doi morcovi

-ţelină

-tarhon

-cimbru

-suc de roşii

-sare, piper, boia

Pentru bolul din pâine aveţi nevoie de 500 de grame de făină, 200 de mililitri de apă călduţă, un cub de drojdie, două linguri de măsline şi sare. Făina se frământă cu apa călduţă în care aţi dizolvat drojdia, sarea şi uleiul. Se frământă până nu se mai lipeşte şi se lasă să crească, la loc călduros. 

Aluatul se împarte mai apoi în două şi se pune în forme rotunde, mai înalte, unse cu puţin ulei. Se dă la cuptor, la foc potrivit, până se rumenesc bine. 

Odată scoase pâinicile din forme, se taie capacele, se scoate parte din miez şi se mai dau 5 minute la cuptor, pentru a se usca în interior. După, se pune ciorba de fasole, care se serveşte cu ceapă roşie sau ardei iute. 

„Secretul ciorbei de fasole cred că este afumătura, fie că este ciolan afumat, fie costiţă. Aceea este cea care dă gustul acela special preparatului. De asemenea, dacă nu folosim pâinea imediat ce am copt-o, înainte de servire o putem băga pentru câteva minute la cuptor, pentru a fi crocantă”, completează Dan Lechinţan. 

Vă mai recomandăm:

Top cinci utilizări delicioase ale fructelor în bucătărie. Cum „se împacă“ perele cu ficatul de raţă

Ce facem cu berea în bucătărie. Două preparate cărora cea mai populară băutură alcoolică le dă o savoare unică

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite