35.000 de euro, viaţa unui bebeluş bolnav din Botoşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

David Gabriel Irimescu are mâinile şi picioarele  imobilizate şi nu poate vorbi, iar părinţii săi sunt prea săraci pentru a-l trata în străinătate.

Pe 19 august, David Gabriel Irimescu a împlinit un an şi încă nu a reuşit să facă niciun pas pentru că suferă de o boală cumplită. Născut prematur, la 28 de săptâmâni, copilul are mâinile şi picioarele paralizate.După ce a văzut lumina zilei, medicii l-au ţinut internat trei luni la Maternitatea „Cuza Vodă“ din Iaşi, la Secţia de Neonatologie. Apoi, alte câteva luni a fost internat la Spitalul „Prof. Dr. Alexandru Obregia“ din Capitală. David nici nu poate vorbi, doar plânge atunci când vrea ceva sau zâmbeşte când se crede fericit.

Tratament costisitor

Singura şansă de vindecare a copilului este la Clinica Internaţională de Recuperare din Ucraina. Medicii bucureşteni le-au recomandat părinţilor această clinică, însă tratamentul este foarte costisitor. Acesta constă în zece sesiuni de terapie, iar fiecare costă 3.500 euro. Până acum, familia lui David a reuşit să plătească o singură şedinţă de terapie, iar părinţii spun că rezultatele sunt uimitoare. 

„După ultima şedinţă la clinica din Ucraina, David a stat pentru prima dată în fund şi a devenit mai atent. Până a începe tratamentul era ca o legumă, iar medicii au făcut minuni după şase zile de terapie. Oricum nu mai priveşte în gol şi evoluează în bine. Trebuie însă să parcurgem toate cele zece şedinţe de terapie pentru a putea fi recuperat“, a spus Nadia-Florina Irimescu, mama lui David. Părinţii nu au însă banii necesari pentru continuarea tratamentului.

Casa de sănătate nu poate plăti

Singurele venituri ale familiei sunt alocaţia de stat şi indemnizaţiile de handicap şi de creştere a copilului. În total, se adună 1.300 de lei lunar, bani insuficienţi pentru tratarea lui David. „Este vorba de o sumă exorbitantă, ce depaşeste cu mult posibilităţile noastre financiare. Pentru a doua şedinţă am adunat din donaţii în jur de 2.000 de lei şi 100 de euro“, a adăugat cu lacrimi în ochi mama lui David. 

Întrucât clinica din Ucraian care poate să-l trateze pe David nu se află în spaţiul Uniunii Europene, copilul nu poate beneficia de niciun fel de ajutor finanaicar din partea Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Botoşani. Disperaţi, părinţii copilului au creat şi un blog unde cer ajutorul semenilor. Cei care doresc să afle mai multe informaţii pot accesa pagina www. sansapentrudavid.wordpress.com, unde sunt făcute publice şi actele medicale ale bebeluşului.

Unde pot face donaţii cei care vor să-l ajute pe David
Cont lei: RO86BPOS07207878987RON01;
Cont euro: RO21BPOS07207878987EUR01;
Titular: Irimescu Gabriel- Florin (tatăl copilului);
COD BANCA: 308075018;
SWIFT: BPOSROBU;
ADRESA: BANCPOST, Agenţia Primăverii, str. Primăverii, nr. 25, Botoşani, judeţul Botoşani;

ADRESA TITULARULUI: Parcul Tineretului, nr. 11, et. 3, ap. 13, Botoşani;
Telefon: 0741. 324.466,  0749.513.578.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite