Botoşani: Mădălin Antonesei duce muzica folk peste Ocean (PORTRET)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul chitarist va susţine anul viitor concerte în Canada, alături de alţi doi colegi talentaţi de la Liceul de Arte „Ştefan Luchian“ din Botoşani.

CITIŢI ŞI:

Galaţi: Cultura peruană a aterizat pe trotuarul din Ţiglina

Mădălin Antonesei a fost remarcat de profesorul Vania Atudorei, botoşănean care s-a stabilit în Canada. Pentru că stăpâneşte la perfecţie coardele chitarei, botoşăneanul a fost invitat să cânte împreună cu doi colegi de liceu peste Ocean.
„A fost un recital al celor mai talentaţi elevi care au participat la olimpiade şi s-au remarcat la nivel naţional“, a declarat Mihaela Livadaru, directorul Liceului de Artă „Ştefan Luchian“ din Botoşani.

Se pregăteşte pentru concursurile naţionale

Mădălin Antonesei cântă la chitară de şapte ani. De doi ani, şi-a făcut curaj şi a început să meargă la competiţiile naţionale.

„În clasele I - IV am urmat cursurile Liceului Pedagogic. Învăţătoarea a observat că am talent la muzică şi m-a sfătuit să mă transfer la Liceul de Arte. N-am vrut, fiindcă aş fi avut de recuperat orele pe care ceilalţi copii le făcuseră. Am aşteptat până în clasa a V-a şi m-am dus la Liceul de Arte“, a povestit Mădălin Antonesei.

Tânărul şi-a dorit să studieze violoncelul, însă a fost repartizat la cursurile de chitară, ca instrument principal de studiu, şi pian, ca instrument secundar.

„Nu-mi pare rău, mi se potriveşte mai bine chitara. Am început să studiez cu doamna profesoară Popovici. Până în clasa a IX-a am făcut împreună cu dumneaei chitară clasică. După clasa a IX-a a apărut şi atracţia pentru folk“, a adăugat chitaristul. Trupa de folk „Pasiuni pe corzi“ a apărut la ideea unei colege de-a lui Mădălin, care s-a ocupat de organizarea unei serbări de sfârşit de an la şcoală.

Vrea să studieze la Conservator în Bucureşti

„Ne-am strâns şi ne-am hotărât împreună cu încă un coleg să formăm o trupă şi să plecăm să cântăm de capul nostru. Am hotărât să mergem toţi trei la acelaşi conservator pentru a nu destrăma formaţia. Deocamdată încă sunt discuţii între Iaşi şi Bucureşti“, a declarat tânărul. Mădălin îşi doreşte să urmeze Conservatorul la Bucureşti şi vrea să continue studiile de master şi doctorat. „Trebuie să muncesc foarte mult. Îmi doresc să am cât mai multe concerte în afara ţării pentru că în România muzica de bun gust nu este bine plătită. Studiez câte cinci ore pe zi pentru acest lucru“, a povestit tânărul.

Pentru a nu-i deranja pe vecini, Mădălin studiază chitară numai la şcoală. În fiecare zi rămâne după cursuri până spre orele 20.00 pentru studiu, iar dimineaţa vin la şcoală dis-de- dimineaţă, deşi învaţă după-amiaza.

Profil

Născut: 3 februarie 1992, Botoşani.
Studii: Elev la Liceul de Arte „Ştefan Luchian“.
Familie: Are un frate mai mic.

Întrebări şi răspunsuri

De ce nu ai ales pianul?
Muzica la chitară este mai accesibilă, mai bine privită. Muzica folk este muzica prin care eu mă exprim cel mai bine.

De ce ai renunţat la pictură?
Când eram mai mic am fost şi la un club de pictură. Nu pot să zic că nu eram talentat, însă muzica m-a atras mai mult.

Ce-i place
„Mingea de fotbal, pot spune că sunt înnebunit după fotbal. Am fost înscris şi la un club, însă nu am reuşit să merg şi la antrenamente şi să studiez un instrument muzical în acelaşi timp“, a afirmat Mădălin Stelian Antonesei.

Ce nu-i place
„Îmi place să ascult pianul, însă nu-mi place să-l studiez. Este mult mai dificil decât chitara“, a adăugat botoşăneanul.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite