Fenomenele paranormale din Munţii Bucegi, loc de tămăduire şi contemplare: vindecări, şuvoaie energetice, pietrele care grăiesc. Ce spun psihologii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vedere din Munţii Bucegi FOTO: Simona Suciu
Vedere din Munţii Bucegi FOTO: Simona Suciu

Fenomenele paranormale din Munţii Bucegi au devenit un subiect intens discutat în mediul online. Mai mult, Pavel Coruţ şi-a croit o întreagă serie de romane pe baza forţelor supranaturale pe care le au eroii, care îşi trăgeau energia din zona Bucegilor şi a sanctuarelor dacice.

Denumirea de fenomene paranormale este un termen folosit în parapsihologie, având legătură cu telepatia, fenomenul energetic, percepţia extrasenzorială, viaţa în alte dimensiuni de timp şi spaţiu, percepţia unor stări ce se derulează într-un spaţiu paralel celui newtonian, de contact şi de modificare a mediului fără ajutorul muşchilor şi al simţurilor. 

Conform acestei definiţii, Munţii Bucegi sunt o adevărată comoară pentru amatorii de astfel de fenomene inexplicabile sau care îşi găsesc explicaţii ce nu pot fi fundamentate pe ştiinţele existente. Vorbim despre năluci, lumini sau piramide şi tuneluri strbătute de energii cu efecte tămăduitoare.

Şuvoi energetic între Sfinx şi piramidele din Egipt

„Valentina oarba de la Iaşi” - Valentina Gralea, considerată drept femeia cu cele mai mari puteri paranormale din România, susţine că un imens şuvoi de energie este emanat de Sfinxul din Bucegi. Acesta ar avea aceleaşi calităţi ca acela din complexul de piramide de la Gizeh. Mai mult, ea susţine că ar exista galerii subterane care comunică cu piramidele din Egipt.

După cum recunoaşte, clarvăzătoarea nu a fost niciodată în Bucegi şi nici în Egipt, însă afirmă că acolo este trecutul omenirii şi că în coridoarele de sub Munţii Bucegi se află înscrisuri şi documente relevând Taina Vieţii şi a Eternităţii. Acest lucru mai este relevat şi de aureolele ciudate şi hologramele ce se văd deseori în jurul Crucii de pe Caraiman.

Piramida energetică a Bucegilor

O dată pe an, fix în ziua de 28 noiembrie, se spune că poate fi văzută piramidă magică, formată de raze aurii ce luminează straniu. Respectiva apariţie are rol tămăduitor pentru cei care ajung în zonă în această zi specială. Mai mult, cei care au fost vindecaţi, „cei aleşi”, se întâlnesc în fiecare an la această dată, existând chiar poveşti cu astfel de personaje.

Astfel de poveşti au apărut despre diverse persoane, care nu au un nume: „doctorul german“ care vine să se reîncărce de energie, „doamna cu pălărie violet“, care a venit într-un scaun cu rotile, iar acum merge pe propriile-i picioare, „gemenii bolnavi de artrita psoriazică“, care fără efectul magic al piramidei cu acţiune antiinflamatoare selectivă pentru COX2 ar fi fost murit, „băiatul din Detroit“, cu fibromialgie, „bătrânul cu sindromul Down“ din India, „domnul din Kinshasa“ cu toxoplasmoză însoţită de apariţia de adenopatii cervicale, „fata din Xi’pey“ care suferă de virusul Papiloma HPV sau „cei doi tineri americani“ atinşi de alopecia.

Biserica ortodoxă vrea o biserică în locul sfânt

biserica platoul bucegi

Coincidenţă sau nu, Arhiepiscopia Bucureştilor a hotărât construcţia unei biserici pe Platoul Bucegi exact în locul considerat ca fiind cu puteri speciale (o energie care încarcă pozitiv persoanele care poposesc acolo). Este vorba despre o pantă lungă de un kilometru care ar fi încărcată cu energie magnetică atipică, ce poate fi asimilată cu Gura de Rai din tradiţia populară românească. Se spune că Gura de Rai este o zonă unde se crează o legătură între cer şi pământ, un fel de drum către Rai. 

Lăcaşul de cult are la dispoziţie o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi. Terenul a fost donat bisericii de către Consiliul Local Buşteni. Oficialii BOR au şi o explicaţie: „Au cerut-o turiştii, este o necesitate. După cum ştiţi, acolo există şi crucea de pe Caraiman, crucea situată la cea mai mare înălţime din România, aşa că unii turişti simt nevoia de a avea un loc unde să se roage, să aprindă o lumânare”, a spus părintele Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei. Iată ce spunea şi ÎPS Casian, arhiepiscopul Dunării de Jos, la slujba de sfinţire a lăcaşului de cult „aici, pe muntii Bucegi - loc înalt şi reprezentativ - pentru totdeauna un altar deschis spre cer. Cerul aşa cum vedeţi se odihneşte pe umerii pământului, iar pietrele grăiesc”.

„Pietrele grăiesc”. La ce se referea Preasfântul?

În 1993, o serie de cutremure au răscolit Bucegii. Multe la număr şi zilnice, cutremurele erau însoţite de un huruit puternic din subteran. Imediat, au apărut speculaţii că zgomotele provin din tunelurile subpământene. Mai mult, s-au lansat teorii că tunelurile ar fi fost făcute de civilizaţii extraterestre şi au o legătură directă cu câmpurile energetice care au un impact pozitiv asupra sănătăţii şi vieţii celor care păşesc pe potecile din Bucegi.

Astfel de cutremure au avut loc timp de trei ani, producându-se în fiecare zi, la ore fixe: la 3 noaptea şi seara la ora 20. Numai că nu prea aveau o explicaţie logică. Nici specialiştii de la Staţia Seismică de la Cheia n-au putut lămuri lucrurile. S-a emis chiar şi ipoteza producerii artificiale a cutremurelor, provocată de detonări subterane. Dar în acea perioadă nu fusesera făcute niciun fel de săpături în zonă.

Cei de la Institutul de Fizică a Pământului n-au putut spune decât că sunt manifestări naturale, provocate de „fracturi locale ale scoarţei”. Ei au fost contrazişi de un muzeograf conservator de la Muzeul „Cezar Petrescu“ din Buşteni, geolog, publicist şi care a făcut o pasiune din cercetarea fenomenelor stranii din Bucegi.

„Aici este zona de rezonanţă a cutremurelor din Vrancea. În acea perioada, nu s-a înregistrat nici măcar un cutremur de intensitate mare. În Vrancea au loc zilnic mişcări slabe ale scoarţei, cu magnitudine sub un grad. Dar aici cutremurele măsurau 3-4 grade pe scara Richter. Nu erau însă seisme propriu-zise. Se manifestau după alte legi. Aveau un areal redus: Azuga-Buşteni-Sinaia. Uneori cuprindeau doar un cartier din Buşteni. Se auzea din pamânt un vuiet, ca şi cum s-ar fi prăbuşit sub picioarele tale tavanul unei grote. Nu apăreau nici mişcări orizontale, nici verticale”, spune Traian Trufin, citat de Dimensiuni Paralele. 

Locuitorii din Buşteni, un fel de extratereştrii

Un alt fenomen despre care s-a scris pe site-urile care promovează existenţa unor evenimente paranormale, relatează despre încărcarea cu energie statică a locuitorilor din Buşteni, fără a putea fi dată o explicaţie ştiinţifică. Practic, oamenii au ajuns să evite să îşi strângă mâinile când se întâlneau. La contactul între ei sau dintre mânalor şi alte obiecte, se produceau mici arcuri electrice dureroase, care produceau arsuri superficiale ale pielii. 

„Am avut multă vreme pe piele urma degetelor unui prieten care m-a bătut pe umăr, amical. Prin cămaşă, amprenta palmei lui s-a impregnat pe spatele meu. Pielea s-a înroşit. Pe întuneric, atunci când atingeam unele obiecte, ieşeau scântei", susţine şi Traian Trufin că ar fi fost afectat de acest fenomen.

Psihologii împart oamenii în trei categorii

Specialiştii spun că trăirile oamenilor sunt extraordinare şi extrem de intense. „Nu îşi pot explica de ce în momentul în care ajung într-un loc special ceasul lor (timpul) se opreşte, deşi schimbaseră bateria cu câteva zile înainte, sau faptul că ajunşi în vârful muntelui simt cum o energie le intră prin tălpile picioare şi îi străbate până în creştetul picioarelor, sau nu pot dormi după ce vizitează aceste locuri speciale¨, a declarat pentru Adevărul psihologul Dan Cătălina.  

Ea precizează că, din punctul de vedere al unui psiholog evoluat spiritual, nu unul care se rezumă la manual, oamenii percep aceste senzaţii în funcţie de nivelul lor de evoluţie, pot percepe sau nu aceste energii fantastice. „Ca psiholog, pot să spun că nivelul de gândire şi de percepţie al fiecărui om dă mai departe natura evoluţiei lui şi al percepţiei a ceea ce se întâmplă în jururul lui. Sunt practic trei categorii: există genul de om care nu crede până nu vede, iar acest tip de om nu va percepe această energie, nici în Bucegi, nici când merge la un călugăr cu har spiritual. O altă categorie este a celor care nu cred, dar sunt deschişi în a crede şi pot să simtă energiile, iar al treilea nivel este al celor care îşi doresc să meargă în astfel de locuri binecuvântate, iar când ajung acolo, gradul de împlinire a dorinţelor este fantastic“, a mai precizat Dan Cătălina.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite