Obiective turistice în Braşov, oraşul preferat al străinilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Braşovul este pentru al doilea an consecutiv cel mai vizitat oraş din România de către turiştii străini. Potrivit ultimelor statistici, 132.000 de străini au venit sub Tâmpa în 2014. Cele mai vizitate obiective turistice în Braşov sunt Castelul Bran, Cetatea Râşnov, Biserica Neagră şi Centrul Istoric. Iarna, turiştii aleg pentru schi Poiana Braşov.

Braşovul este oraşul care a atras în 2013 şi 2014 cei mai mulţi turişti străini. Acum doi ani, 119.000 de străini au venit la Braşov. În 2014, au fost 132.000 de turişti străini, cifra fiind în creştere. În afara Braşovului străinii preferă şi Timişul, Sibiul şi Mureşul.

Obiective turistice în Braşov. Turiştii străini stau în medie două zile în oraşul de la poalele Tâmpei

Cei mai mulţi turişti străini care au vizitat Braşovul sunt germanii, aceştia fiind urmaţi de italieni şi francezi. Locurile patru şi cinci sunt deţinute de turiştii din Ungaria şi Israel. Statiticile arată că străinii stau în medie câte două zile şi prefere hotelurile de 4 şi 5 stele. Cele mai vizitate obiective turistice din Braşov au fost Castelul Bran, Cetatea Râşnov, Biserica Neagră şi centrul vechi, dar şi Casa Sfatului.

Castelul Bran este cel mai vizitat obiectiv turistic din Braşov, dar şi din Româna. Are peste 600.000 de de turişti pe an care vin aici atraşi de mitul lui Dracula. Castelul face profit un milion de euro pe an din vânzarea de bilete, organizarea de evenimente private şi suveniruri. Este un exemplu de succes privat în turism, deoarece castelul aparţine din 2009 lui Dominic de Habsburg. Intrarea la Castelul Bran costă 25 de lei de persoană. Este deschis între orele 9.00 şi 17.00 iarna.

Cetatea Râşnov este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Braşov. Are peste 200.000 de turişti pe an. Prima menţiune documentară despre cetatea Râşnov datează din anul 1335 când, cu ocazia unei noi năvăliri a tătarilor în Ţara Bârsei a fost pustiit întregul ţinut, în afară de cetate, care fiind puternic fortificată a rezistat atacurilor, salvând viaţa locuitorilor refugiaţi între zidurile ei.

Cetatea Râşnov este unul din cele mai bine păstrate ansambluri fortificate din Transilvania. Cele mai vechi structuri păstrate până în prezent datează din secolul al XIV-lea, probabil pe locul fortificaţiei din lemn ridicate de Cavalerii Teutoni a începutul sec. al XIII-lea. Programul de vizitare al Cetăţii pe timp de iarnă este zilnic între 9.00 şi 17.00. Tarifele au rămas aceleaşi: 5 lei pentru copii, elevi şi studenţi, 10 lei pentru adulţi, iar pentru copiii în vârstă de până la 3 ani, accesul este gratuit.

Braşovul medieval o atracţie pentru vizitatori

Din municipiul Braşov, cele mai vizitate obiective turistice sunt Biserica Neagră şi Casa Sfatului. Biserica Neagră este cel mai mare edificiu de cult în stil gotic din sud-estul Europei. Biserica Neagră este celebră nu doar prin dimensiunile sale, ci şi prin faptul că aici se află cel mai mare clopot din România, un clopot din bronz care cântăreşte şase tone. Corul susţinut de contraforţi exteriori, decoraţi cu edicole care adăpostesc statui de sfinţi, constituie unul din puţinele exemple de acest tip din Transilvania.

Piaţa Sfatului este un alt obiectiv turistic major al Braşovului. Terasele cochete, aerul mediaval, fântâna spectaculoară şi sutele porumbei atrag sute de mii de turişti. Strada Reblicii aflată în apropiere este una dintre cele mai căutate artere de shopping. Tot în centrul vechi turiştii mai pot vizita vechile bastioane, Poarta Schei, Alee de Sub Tâmpa şi pot urca cu telecabina pe muntele cu acelaşi nume.

Poiana Braşov, atracţia iernii

image

Foto

image

Odată cu prima zăpadă, Poiana Braşov devine atracţia turistică numărul unu a oraşului. Din acest weekend sunt deschise toate pârtiile de schi. Stratul de zăpadă este de 60 de centimetri pe tot domeniul schiabil cu excepţia zonei inferioare a pârtiei Bradul, unde măsoară 40 de centimetri.

În Poiană se poate schia pe pârtia Drumul Roşu, (5,8 kilometri) şi pe variantele sale, de 2,95 kilometri lungime, pe pârtia Lupului (2,62 kilometri) şi variantele pentru pârtia Lupului (1,84 kilometri), pe Sub Teleferic (2,86 kilometri) şi Kanzel (0,80 kilometri) – toate considerate dificile, pe pârtiile Sulinar (2,82 kilometri) şi variantele sale (1,70 kilometri), de dificultate medie, pe Bradul (0,50 kilometri) şi Stadion (0,10 kilometri), de dificultate uşoară.

Pe aceeaşi temă:

Cetăţile Braşovului, pline de mister

Castelul lui Dracula, obiectivul turistic nr1 al României

Viscri satul vedetă al Braşovului

FOTO Trenuleţ pentru turiştii care vizitează rezervaţia de urşi de la Zărneşti. Sanctuarul, unic în Europa, adăpoteşte 73 de animale

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite