Asistentele medicale din Capitală refuză să trateze infecţioşii, de frică!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doctorii din Slobozia îi acuză pe cei de la Spitalul Grigore Alexandrescu că nu au acceptat să intervină chirurgical în cazul unui nou-născut de doar cinci zile, cu septicemie. În urmă cu o lună de zile, un doctor ortoped de la Spitalul Universitar a refuzat să opereze un seropozitiv din cauza asistentelor medicale.

La doar cinci zile de la naştere, medicii i-au pus lui Luca Sebastian diagnosticul septicemie. Doctorii din Slobozia s-au luptat să-l menţină în viaţă pe micuţ, dar singura lui şansă era transferul la o clinică din Capitală. Transfer care a fost amânat mai bine de 24 de ore, până la intervenţia subsecretarului general de stat Raed Arafat.

„La Emilia Ilza nu mi-l primeşte, am vorbit cu doamna doctor Ciomaltan pentru că nu au, s-a desfiinţat secţia de terapie intensivă. La Budimex nu mi-l primesc pentru că mi s-a spus că sunt aglomeraţi. La Polizu am fost respinşi pentru că este nou-născutul infectat. Am încercat acum la Grigore Alexandrescu, a nu stiu câta oară, nu răspunde" a spus şeful secţiei de Pediatrie din Spitalul de Urgenţă Slobozia, Nina Precup-Vâlcea, citat de realitatea.net.

Într-un final, o asistentă de la spitalul Grigore Alexandrescu răspunde la telefon.

„De la 117 mi s-a transmis să sun la 123, de la 123 la dumneavoastră, 115 şi tot aşa. Sun de azi dimineaţă.[...] Să revin cu telefon, da bine, mulţumesc. Moare copilul până atunci, staţi liniştită, la revedere".

Aceasta a fost discuţia telefonică cu asistenta de al Grigore Alexandrescu din Capitală

În cele din urmă, la intervenţia subsecretarului de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, o ambulanţă specială a SMURD-ului a preluat bebeluşul de la spitalul din Slobozia.

Cu aproximativ o lună în urmă, un seropozitiv de 40 de ani, din Capitală, care suferise o necroză septic la şold, ca urmare a infecţiei cu HIV, i-a fost refuzată o intervenţie chirurgicală urgentă. Doctorul ortoped Liviu Diaconescu l-a pus pe o listă de aşteptare de 15 luni, şi asta pentru că asistentele care trebuiau să asiste la operaţie au respins categoric, de frica infestării, să se îngrijească de un seropozitiv.


Citește și:

Arad: Sorin Prişcă: „Cauza tragediei de la maternitatea Giuleşti e minoră. Efectul e devastator”

Gravidele din Vest fug în Ungaria să nască, speriate de pericolele şi murdăria din maternităţile româneşti

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite