VIDEO Un bătrân a murit intoxicat cu dioxid de carbon provenit din fermentarea mustului. Soacra acestuia a ajuns la spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
buzau

Pompierii de la ISU Buzău au fost solicitaţi să intervină pentru salvarea a două persoane, soţ şi soţie, care s-au intoxicat cu monoxid de carbon provenit din fermentarea mustului. Cei doi octogenari au intrat în beci însă imediat li s-a făcut rău şi s-au prăbuşit la pământ. Femeia a fost scoasă în viaţă de un vecin şi predată ambulanţei, însă pentru soţul ei intervenţia a venit prea târziu.

Bărbatul de 74 de ani locuia în aceeaşi casă cu soacra lui. După-amiază a mers în beciul de sub garajul locuinţei să verifice starea fermentaţiei vinului. 

După o oră soacra acestuia, văzând ca nu se mai întoarce, a mers după el şi l-a găsit cazut şi plin de sange. 

Deşi uşa beciului era deschisă şi la fel şi uşile garajului, gazele de fermentaţie bogate în dioxid de carbon le-au taiat suflarea. 

O vecină care mergea des în vizită i-a găsit pe amândoi.

Femeia speriată a dat alarma prin vecini şi a sunat şi la 112. Ajunşi la faţa locului, echipajul de intrevenţie de la pompieri a folosit echipamentul de protecţie ca să poată intra în încăperea unde zăceau cei doi.

Pentru barbat salvatorii nu au mai putut face nimic însă femeia, soacra sa, a fost preluată de o ambulanţă şi transportată la spitalul municipal Rm Sărat.

În gospodării incintele unde se face vinul sunt de regulă neventilate şi permit acumularea dioxidului de carbon. Medicii spun că primele simptome ale inhalării dioxidului de carbon sunt ameţeala, greaţa, durerile de cap.

Pentru a evita cazurile de intoxicaţie cu dioxid de carbon, acumulat în spaţiile închise, pe timpul fermentării mustului, pompierii recomandă:

- să nu puneţi mustul la fermentat în spaţii închise; 

- să nu intraţi în încăperile în care fierbe vinul, fără a asigura o ventilaţie corespunzătoare; 

- să anunţaţi pe cineva că veţi intra într-o astfel de încăpere; 

- să verificaţi concentraţia de oxigen din încăperea în care intraţi. Cea mai simplă modalitate de a verifica prezenţa acestuia este prin aprinderea unei lumânări, În cazul în care se va stinge, înseamnă cu nu există suficient oxigen; 

- sunt mai susceptibili de a se intoxica cei cu probleme respiratorii, cardiace; neurologice. 

- să nu intraţi în încăperea în care există deja o victimă fără echipament de protecţie pentru că este posibil să vă intoxicaţi şi dumneavoastră; 

- să sunaţi la 112 în orice astfel de situaţie. 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite