Lista completă a personalităţilor care vor conferenţia pe 25 februarie la TEDx Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de la ediţia de anul trecut a TEDxCluj  FOTO Facebook/TEDxCluj
Imagine de la ediţia de anul trecut a TEDxCluj  FOTO Facebook/TEDxCluj

Pentru al şaptelea an, la Cluj se adună, în cadrul conferinţei TEDx, oameni de ştiinţă, IT-şti, scriitori. Pe 25 februarie, la Opera Maghiară din Cluj, se dă startul „maratonului“ de idei şi discuţii sub deviza „Going Beyond“/„A trece dincolo“. Deviza din acest an a conferinţei se doreşte o provocare de a privi şi gândi altfel.

Sâmbătă, 25 februarie, Opera Maghiară din Cluj găzduieşte o nouă ediţie a conferinţelor TEDx. „Ce au în comun un regizor de teatru şi profesor la Cambridge cu un dirijor pasionat de inteligenţa muzicală, un doctor în astrobiologie care a condus 12 misiuni de simulare a vieţii pe Marte, doi jurnalişti, un poet, un scriitor, o artistă şi doi antreprenori de succes?”, aşa sună invitaţia celor din echipa TEDxCluj de a participa la acest eveniment de „idei care merită răspândite“, cum se traduce conceptul ce stă la baza conferinţelor TEDx.

Pentru opt ore, speakerii invitaţi – români şi străini - le vor vorbi curioşilor despre ce înseamnă „Going Beyond” pentru ei, ce-au învăţat din experienţa profesională sau personală, dar şi cum văd viitorul – al lor, al comunităţii, al planetei.

Cine sunt speakerii şi cu ce se ocupă ei. Scurte prezentări

Vorbitorii TEDxCluj vor urca pe scena TEDxCluj 2017 chemaţi de prezentatoarea Teodora Enache.

conferinte tedx cluj foto tedxcluj

* Gernot Groemer, preşedintele Austrian Space Forum, doctor în astrobiologie, cercetător în domeniul explorării spaţiului – a condus 12 misiuni de simulare a vieţii pe Marte

* Pierre Philippe Mathieu, doctor în oceanografie, inginer în cadrul European Space Agency (ESA)

* Philippe Lattes, director adjunct, Aerospace cluster – Space activities and European project

* Julio César Alemán, inginer cu specializare biomedicală de la Wake Forest Institute for Regenerative Medicine, implicat în proiecte inovatoare de creare de organe cu ajutorul tehnologiei 3D.

* Paul Bourne, regizor de teatru şi profesor asociat al Universităţii Cambridge, a descoperit punţi de legătură inedite între cultură şi economie lucrând, printre alţii, pentru BBC, Liverpool Football Club ori McLaren Formula 1, punţi pe care le prezintă acum start-up-urilor creative din România, Slovacia, Africa de Sud şi Uruguay

* Asocieri inedite a creat şi Giorgio Fabbri – dirijor, compozitor şi solist transformat în coach, după ce a dezvoltat metodele Music Mind System şi Sound Genius, bazate pe inteligenţa muzicală.

* Florin Talpeş, fondatorul Bitdefender, lider mondial în domeniul securităţii cibernetice

* Irina Alexandru, co-fondator al start-up-ului de succes Vector Watch, recent achiziţionat de un jucător important de pe piaţa de dispozitive purtabile de fitness şi sănătate, reprezintă zona antreprenorială la TEDxCluj 2017.

* Chişinău Rusandra Cojocaru, care vrea să convingă doamnele că e mai important ce citeşti decât ce porţi şi în acest scop a dezvoltat Bookletta, poşeta femeilor care citesc.

* Poetul Ivcelnaiv, care a publicat până acum 5 cărţi de poezie naivă, vândute în peste 18.500 de exemplare,

* scriitorul Marius Chivu, cronicar literar al Dilemei Vechi şi autor a două jurnale de călătorie mult apreciate

* Andreea Roşca, jurnalist, scriitor şi pasionat explorator al lumii antreprenoriale, co-autor al cărţii „Cei care schimbă jocul” şi realizatorul rubricii de interviuri cu antreprenori de pe profit.ro

* George Buhnici, simpaticul prezentator al emisiunii I like IT şi fondator al proiectului Cavaleria.ro – revistă digitală a cavalerului modern.

* Melania Medeleanu şi-a reconfigurat viaţa, după 20 de ani în televiziune, în jurul activităţilor de voluntariat şi este fondatorul proiectului social Afterschool Clinceni şi mama „MagiCAMP”, tabără pentru copii cu afecţiuni oncologice.

* Veronica Soare, realizator al emisiunii „La minuni înainte!” de pe SmartFM şi iniţiatoarea proiectului #minunipeCamino, o călătorie de 40 de zile ce a urmărit strângerea de fonduri pentru Asociaţia Inima Copiilor.

* economista Cristina Dobrescu a dezvoltat demersul cultural „Arta nu muşcă”, este co-organizator al Festivalului de Muzică Clasică la Metrou şi a început proiectul „Livrez dragoste - atelierul de scrisori”.

De unde puteţi cumpăra bilete

Informaţii detaliate despre invitaţi şi programul conferinţei se găsesc pe site-ul www.tedxcluj.com, de unde puteţi cumpăra şi bilete, al cărui preţ pornesc de la 39 de euro.

Ce e TEDxCluj

TEDxCluj este o iniţiativă locală şi independentă care aduce în Ardeal experienţa internaţională TEDx. Prima ediţie a fost în 2010, iar de atunci peste 4.500 de persoane au participat la cele 12 evenimente organizate de către echipa TEDxCluj sub deviza TED: „Ideas worth spreading”/„Idei care merită răspândite”.

Pentru al doilea an consecutiv, compania de asigurări NN România susţine TEDxCluj, adică susţine ideile deştepte, care au puterea să schimbe lumea.

Cel care are în grijă tot ce înseamnă organizarea ediţiei din acest an a conferinţelor este Cristian Dascălu, care este – potrivit paginii evenimentului – un antreprenor care crede cu tărie în puterea reţelelor şi a triburilor drept pentru care este un networker pasionat de a interacţiona şi cunoaşte oameni care au ceva important de zis. Potrivit aceleiaşi surse, „deoarece crede cu tărie în sloganul «ideas worth spreading» i-a fost oferită poziţia de Curator al Conferinţei TEDxCluj pe care o organizează din 2010“.

Despre TEDx

TED este marcă deja biencunoscută a conferinţelor în care unii dintre cei mai importanţi gânditori şi activişti ai lumii sunt invitaţi să împărtăşească din experienţa şi pasiunea lor. TED vine de la cuvintele Technology, Entertainment şi Design/Technologie, Divertisment, Design.

„Evenimentul în sine este chiar mai amplu, prezentând idei care contează în orice disciplină. Participanţii îl numesc «cel mai bun tratament pentru creier» şi «o călătorie de patru zile în viitor». Publicul divers (format din CEOs, oameni de ştiinţă, filantropi, antreprenori), este aproape la fel de extraordinar ca şi speakerii, printre care îi amintim pe Bill Clinton, Bill Gates, Sir Richard Branson, Philippe Starck şi Bono. Prelegerile, de asemenea, numite TED Talks, acoperă o gamă largă de subiecte, ca ştiinţă, artă şi design, politică, educaţie, cultură, afaceri, probleme globale, tehnologie şi dezvoltare sau divertisment“, se explică pe tedxcluj.com.

Prima ediţie TED a avut loc în 1984.

Mai puteţi citi:

Conferinţa TEDxCluj 2017: „Să vedem dincolo de aparenţe, să gândim altfel“

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite