Un profesor de la Oxford vorbeşte la USAMV despre bucătăria transilvană şi slow food
0Paul Bloomfield de la Universitatea Oxford Brookes, Marea Britanie. împreună cu lectorul Adriana Păucean susţin miercuri, 11 aprilie, oconferinţă la USAMV Cluj-Napoca despre slow food.
Institutul de Ştiinţele Vieţii din cadrul USAMV Cluj-Napoca găzduieşte miercuri, 11 aprilie, de la ora 11.30, în amfiteatrul Bleumarin, conferințele „Slow Food on Campus". Temele ce vor fi discutate sunt „Repere istorico-tradiționale și geografia bucătăriei din Transilvania" (susținută de lect. dr. Adriana Păucean) și „The new mediteraneean cuisine - Maximizing the potential of Transylvanian cuisine" (susținută de visiting fellow Paul Bloomfield de la Universitatea Oxford Brookes, Marea Britanie).
„Slow Food on Campus" e un proiect al USAMV în parteneriat cu Slow Food Cluj Transilvania. Scopul iniţiativei este să informeze viitorii specialiști în agricultură și medicină veterinară despre ce înseamnă slow food, o filosofie axată pe conservarea biodiversității, alternativele de viață sănătoasă şi respectul pentru resursele de hrană și ecologie.