VIDEO Imnul străzii, creat la Cluj. „Oamenii de la manifestaţii sunt incredibili de respectuoşi, sunt cu sufletul în palmă cerând umanitate“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi muzicieni din Cluj au pus pe versuri mesajele manifestanţilor din Cluj. Piesa se numeşte „#Rezist“, are deja circa 9.000 de vizualizări pe Youtube, iar primul vers sună aşa: „România, România-i ţara mea şi nu vreau să plec din ea! La TV mă minţi frumos, ţi se pare că-s cam prost, m-am trezit şi nu mai dorm“.

Unul dintre artiştii care au lucrat la realizarea piesei şi care ţine să nu-i apară numele deoarece „piesa e a străzii, mesajele sunt ale străzii, noi doar le-am pus laolaltă prin muzică” spune că melodia se vrea un imbold pentru ca oamenii să nu-şi piardă speranţa în mai bine şi să iasă în stradă să protesteze. Melodia a fost lansată vineri, 10 februarie, după ce toată săptămâna au ieşit cel mult 7.000 de oameni în Piaţa Unirii faţă de acum o săptămână când 50.000 de oameni au cântat imnul naţional.

„Puterea este în mâna poporului atât timp cât ştie, cunoaşte, selectează informaţia. (...) Schimbarea vine de la noi, de jos în sus. Dacă fiecare dintre noi am acţiona corect, civilizat, am respecta valorile şi principiile persoanelor cu care interacţionăm, dacă nu am profita de micile favoruri şi, mai ales, dacă am acţiona/educa/ajuta în mod direct în domeniul în care activăm, cu lucruri mărunte, dar sigure, încet-încet, lucrurile se vor schimba“, este de părere unul dintre artiştii ce au realizat piesa.

Potrivit acestuia, românii s-au trezit cu democraţia în braţe şi nu au ştiut ce să facă. Astfel se explică, adaugă artistul, şi  simţul civic al românilor, care s-a văzut şi în prezenţa la vot din ultimii ani. Optimist până-n măduva oaselor, crede cu tărie că lucrurile nu vor rămâne cum sunt acum deoarece ”suntem prea mulţi oameni din domenii diferite care s-au întâlnit la proteste pentru apărarea principiilor, moralităţii, şi mai ales a respectului“.

„Oamenii de la manifestaţii sunt absolut incredibili de respectuoşi, sunt cu sufletul în palmă parcă cerând umanitate. (...) Sper ca protestele să ajungă la inima celor care deţin frâiele. (...) Repet, sper ca totuşi 1% din fiinţa lor să aibă demnitate“, adaugă muzicianul.

Acesta, ca mulţi alţii, se întreabă de ce nu se investeşte în educaţie pentru că „un popor educat este un popor greu de manipulat“ şi este copleşit, seară de seară, de sentimentul pe care-l trăieşte când aude mii de oameni care cântă imnul ţării în care s-au născut“.

Mai puteţi citi:

Cele 10 „porunci“ ale PSD. Pamfletul compus de un lector care predă Româna străinilor la o universitate din Armenia

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite