Topul celor mai vândute cărţi în 2017. Ce au comandat românii online anul trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Adevărul
Foto Adevărul

Comerţul online de carte merge din ce în ce mai bine, românii preferând să comande pe internet cărţile dorite. Site-urile de specialitate afişează tot timpul topul vânzărilor sau ale preferinţelor cititorilor, astfel că putem să vedem cele mai dorite cărţi în 2017.

În topuri apar cărţi din diferite domenii, de la arta culinară, până la beletristică, nume consacrate sau apariţii noi, cert este că foarte puţine titluri se regăsesc în toate clasamentele care se modifică de la o zi la alta în funcţie de numărul comenzilor.

Site-ul Libris.ro - topul vânzărilor pe 2017:

„Origini” - Dan Brown

„De unde venim? Si unde ne ducem? De aceasta data, profesorul Robert Langdon este invitat la Muzeul Guggenheim din Bilbao pentru a lua parte la ceremonia de dezvăluire a unei invenţii care „va schimba faţa ştiinţei pentru totdeauna“, se arată în prezentarea cărţii.

„Orbi” - Petronela Rotar

„Nu ştiu ce-nseamnă să nu vezi cu ochii, dar ştiu ce-nseamnă să-ţi orbeşti inima, cu tot sângele ei, să-i dai peste gură instinctului care urlă „Nu!“, să-ti înveţi mintea să-ti justifice drumul în jos. Această carte mi-a spart în faţă o oglindă şi m-am văzut bucăţi în toate cioburile ei”, notează scriitoarea Ana Barton

„Ziua în care la capătul celălalt al iubirii n-a mai fost nimeni” - Ioanei Chicet-Macoveiciuc

„O fată cu un cuib de rândunele în loc de păr, un bărbat care zâmbeşte prea rar. Ea preferă să citească şi să bea un ceai sâmbătă seara în loc să meargă în cluburi, el ştie să facă fotografii alb-negru în care soarele apune mai strălucitor decât în culori. Iubirea lor e un dans tăcut, cu clipe pline în care totul se potriveşte perfect, apoi cu zile negre în care nici nu-şi pot sta alături”, scrie în prezentarea volumului.

„Insomnii” - Irina Binder

„Acum ştiu să trăiesc... pentru că există o diferenţă între „a trăi" şi „a exista". Acum ştiu că eu sunt cea mai importantă persoană din viaţa mea şi n-am să mai uit asta niciodată. Acum ştiu că între iubire şi ură există o barieră mult prea fragilă şi mai ştiu că pentru a-ţi transforma un prieten în duşman nu trebuie neapărat să-i greşeşti, ci este de ajuns să nu îi faci pe plac doar o singură dată”, este unul dintre pasajele cărţii.

„Trei metri deasupra cerului” - Federico Moccia

Ea este o studentă model şi o fiică perfectă. El este un tip violent şi dur. Provin din două lumi diferite. În ciuda la toate, între ei se naşte o poveste de dragoste pe cât de frumoasă, pe atât de controversată. O relaţie pentru care cei doi trebuie să lupte mai mult decât se aşteptau. Step şi Babi sunt ca Romeo şi Julieta contemporani, într-un cadru ce pare să fie creat pentru iubire.

Cartepedia.ro a a publicat clasamentul preferinţelor românilor în 2017:


„Oscar şi Tanti Roz” – Eric-Emmanuel Schmitt

Oscar are zece ani şi trăieşte într-un spital. Chiar dacă nimeni nu are curajul să i-o spună în faţă, băiatul, bolnav de leucemie, ştie că va muri, iar războiul lui împotriva tuturor izbucneşte inocent, pătimaş şi deznădăjduit. Singura care-i intră în voie este Tanti Roz, o infirmieră bătrână, neîntrecută în născocit poveşti moderne, adevărate lecţii de viaţă, în care nici binele, nici răul nu sunt absolute şi nimic nu e aşa cum pare la prima vedere. Ea îi dă copilului ideea să trăiască fiecare zi ca şi cum ar fi zece ani şi-l învaţă să-i scrie epistole lui Dumnezeu ca să se simtă mai puţin singur.

„Cele cinci limbaje ale iubirii” – Gary Chapman

Căsniciile nefericite se datorează adesea unui motiv simplu, după părerea autorului Gary Chapman: vorbim limbaje diferite de iubire. În experienţa sa de peste 30 de ani în calitate de consilier matrimonial, dr. Gary Chapman a identificat cinci limbaje de iubire: cuvintele de încurajare, timpul petrecut alături de cel drag, cadourile, serviciile şi contactul fizic. Cartea le abordează pe fiecare în parte, într-un stil accesibil, din care nu lipseşte umorul.

„Cum să vorbim în public” – Dale Carnegie

Cum să vorbim în public este un manual despre discursul de orice fel - începând de la cele câteva propoziţii ce trebuie rostite cu o anumită ocazie de familie, de exemplu, până la conferinţele în faţa unui public numeros. Autorul vă pune la dispoziţie metode, tehnici practice şi sugestii care, odată însuşite, vă vor ajuta ca atunci când întâlniţi diverse persoane sau grupuri de oameni să vă adresaţi în mod eficient acestora.

„Un pământ nou. Trezirea conştiinţei umane” – Eckhart Tolle

Într-o lume tot mai însetată de cunoaştere spirituală, într-un secol în care căutarea de sine a îmbrăcat forme absolut inedite, iar barierele dintre religii par a începe să cadă datorită înţelegerii faptului că acelaşi unic adevăr le-a fundamentat pe toate, îndrumătorii spirituali sunt cu atât mai necesari şi bine-veniţi. Fie că tălmăcesc mesajul iluminaţilor care au trăit cu secole în urmă, fie că îşi expun propria viziune asupra căilor ce trebuie urmate în lumea modernă, aportul lor la limpezirea înţelegerii aspectelor evoluţiei este unul esenţial.

„De la idee la bani” – Napoleon Hill

De la idee la bani este cea mai cunoscută scriere a lui Napoleon Hill şi, totodată, una dintre cele mai vândute cărţi din toate timpurile. Expunând, în esenţă, 13 paşi spre îmbogăţire, autorul mizează, în primul rând, pe cultivarea unei conştiinţe a banilor, a unei întregi filosofii despre succes şi prosperitate. Volumul de faţă cuprinde atât celebra lucrare De la idee la bani, cât şi un ghid de acţiune, care vine în sprijinul cititorilor cu sfaturi privind atingerea şi menţinerea succesului.

Clasamentul eMag:

  • „Jamila Cuisine - Cele mai iubite reţete” - Geanina Staicu
  • „Oamenii Fericiţi Citesc Şi Beau Cafea” - Agnes Martin-Lugand
  • „Insomnii” – Irina Binder
  • „Cele 15 legi supreme ale dezvoltării personale” - John C. Maxwell
  • „Fata din Tren” – Paula Hawkins


Şi editurile au anunţat cele mai vândute cărţi în anul 2017:

Humanitas:

  • „În jurul Marii Uniri de la 1918" - Lucian Boia
  • „Despre inimă şi alte eseuri" - Andrei Pleşu,
  • „Nebunia de a gândi cu mintea ta" - Gabriel Liiceanu


Humanitas Fiction:

  • „Aviatorul" - Evgheni Vodolazkin,
  • „Ce se întâmplă în iubire" - Alain de Botton
  • „Casa de lângă lac" - Kate Morton


Polirom:

  • „Sapiens: scurtă istorie a omenirii" - Yuval Noah Harar
  • „Femeia cu Părul Roşu" - Orhan Pamuk
  • „Arsă de vie" - Souad şi Marie-Thérèse Cuny


Curtea Veche Publishing

  • „Jamila Cuisine. Cele mai iubite reţete", volumul 1, de Geanina Staicu Avram,
  • „Cele cinci limbaje ale iubirii. Cum să-i arăţi partenerului că eşti implicat trup şi suflet în relaţie" - Gary Chapman
  • „Spovedania unui preot ateu" - Ion Aion

Pe aceeaşi temă:

Cele mai vândute cărţi în 2017. „În jurul Marii Uniri de la 1918“ de Lucian Boia a avut un tiraj de 15.000 de exemplare

Topul celor mai frumoase cărţi de Crăciun. Lecturile minunate care ne aduc în suflet magia sărbătorilor






 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite