Fiecare erou care a murit în Primul Război Mondial va avea câte un stejar plantat la Mărăşeşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile din Vrancea vor amenaja în vecinătatea Mausoleului de la Mărăşeşti un Parc al Memoriei Naţionale, pentru cinstirea eroilor din Primul Război Mondial.

Pe o suprafaţă de 75 de hectare va fi realizat un “monument viu”, sub forma unei plantaţii de stejari.

Practic, vor fi plantaţi 350.000 de stejari iar numărul puieţilor a fost ales astfel încât fiecare erou căzut în Primul Război Mondial, care şi-a jertfit viaţa pentru realizarea Marii Uniri de la 1918, va avea câte un stejar în Parcul Memoriei Naţionale.

"Un prim pas, legat de procedurile administrative, a fost făcut de Consiliul Judeţean Vrancea, care a solicitat transmiterea din domeniul public al oraşului Mărăşeşti în domeniul public al judeţului Vrancea a unui teren în suprafaţă de 75 ha, în vederea realizării Parcului Memoriei Naţionale, solicitare care a fost aprobată. Campania va demara în luna noiembrie 2017, cu prima serie de plantare a stejarilor. La această acţiune este aşteptată o largă prezenţă, numeroase ONG-uri, instituţii publice şi sponsori din mediul privat anunţându-şi intenţia de a participa şi de a susţine acest eveniment. Plantarea puieţilor şi derularea procedurilor necesare punerii în operă a acestei idei vor fi etapizate până la finalul anului 2018, când România celebrează Centenarul Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918", potrivit Consiliului Judeţean Vrancea.

Campania de plantare va demara în luna noiembrie. Investiţia este cifrată la 3 milioane de lei, bani pe care Guvernul României i-a alocat cu ocazia Centenarului Primului Război Mondial.


 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite