FOTO VIDEO Eveniment editorial la Biblioteca Judeţeană. O asistentă medicală şi un jurnalist şi-au lansat cărţile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lansarea a avut loc la Biblioteca Judeţeană
Lansarea a avut loc la Biblioteca Judeţeană

Sediul Central al Bibliotecii Judeţene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea a fost astăzi gazdă primitoare pentru lansările de carte "Ecoul unui suflet", scrisă de Oana Adriana Alexandrescu şi "Peregrin prin Europa", a autorului Radu Borcea, volume apărute la Editura Salonul Literar.


Scriitori vrânceni şi simpli cititori au venit la eveniment curioşi să-i cunoască pe cei doi eroi ai zilei, aşa cum i-a descris scriitorul Culiţă Uşurelu, directorul editurii la care au apărut cărţile, care le-a făcut şi o descriere autorilor.

Despre cel două lucrări, respectiv volumul de versuri al Oanei Alexandrescu şi cartea de călătorii scrisă de Radu Borcea au vorbit scriitorii Virgil Panait, Constantin Toma, Vasile Buruiană, precum şi directorul Bibliotecii Judeţene, Teodora Fîntînaru, dar şi veterana bibliotecii, învăţătoarea Cornelia Ploscaru.


“Este o carte care musteşte de istorie, de cultură, din care noi extragem învăţături pentru viaţa noastră. Este o carte care se citeşte cu mare plăcere. Nu este o carte aridă de călătorie, ci un roman care are personaje comice sau dramatice”, a spus Culiţă Uşurelu despre cartea lui radu Borcea

“Este, ca să zic aşa, ca un roman poetic, pentru că tratează şi copilăria, şi iubirea, chiar şi moartea, şi durerea, iubirea în toate aspectele ei. Făceam o asemănare, citind cartea Oanei Alexandrescu, cu un volum care a apărut foarte de demult, Ţara Fetelor, a Mariei Banuş, că poezia cea adevărată rămâne una singură, în orice perioadă a fost ea scrisă”, a lăudat Virgil Panait cartea poetei Oana Alexandrescu, aflată la debut.

Acesta, împreună cu scriitorul Constantin Toma, au vorbit şi despre jurnalul de călătorii al ziaristului Radu Borcea, multe dintre povestiri cunoscându-le de la Cenaclul Literar pe care l-au frecventat împreună.

“Pe Radu Borcea, l-am îndemnat alături de alţi confraţi să scoată o carte de călătorie pentru că aceste cărţi sunt foarte rare. Domnul Borcea nu face aici numai un jurnal de călătorie, ci un tratat de cultură, un tratat de geografie, de istorie, ceea ce eu nu am mai citit de foarte mult timp. Este o plăcere şi sunt invidios pentru ţările pe care le-a vizitat şi lecţia de cultură pe care ne-o dă”, a menţionat în cuvântul său Virgil Panait.

“Peregrinul domnului Borcea nu este numai un jurnal de călătorie, este o carte completă, este un adevărat de volum de proză în care există personajul colectiv. Este un roman în adevăratul sens al cuvântului. Radu Borcea are multe de spus şi va mai scrie”, a spus Constantin Toma.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite