Un gălăţean a comandat online un invertor solar de 2.000 de waţi şi a primit unul mult mai slab ca putere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine cu un invertor solar  FOTO esSolar.ro
Imagine cu un invertor solar  FOTO esSolar.ro

Doi gălăţeni au depus plângeri la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Galaţi după ce au comandat produse de la firme din Bulgaria, dar au primit cu totul altceva sau mai puţin decât ce comandaseră.

Un gălăţean a comandat de pe un site de vânzări un invertor solar (dispozitiv electric care permite transformarea curentului continuu în curent alternativ) de 2.000 de waţi, dar s-a trezit acasă cu un dispozitiv care are o putere de doar 500 de waţi. A.C. a plătit 490 de lei, iar când a văzut că nu primeşte niciun răspuns de la site-ul care pusese în vânzare produsul, i-a reclamat pe administratori la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Galaţi.

Comisarii CJPC Galaţi au descoperit în urma verificărilor că în spatele site-ului cu pricina este o firmă din Bulgaria, care este posibil să nu poată fi trasă la răspundere, ceea ce înseamnă că bărbatul ar putea rămâne cu paguba.

„Am constatat că firma respectivă nu este înregistrată la Registrul Comerţului din România, dar are un certificat fiscal care atestă că este plătitoare de TVA. O să vedem dacă putem înregistra sesizarea reclamantului ca plângere pentru înşelăciune la Poliţie“, ne-a declarat Carmen Mihaela Tudor, comisarul şef al Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Galaţi.

O situaţia asemănătoare s-a înregistrat şi în cazul unei gălăţence care a cumpărat de pe un site medicamente în valoare de 410 lei, pentru ca ulterior să îi parvină doar 10% dintre acestea. Şi acest site aparţine unei firme din Bulgaria, iar comisarii CJPC Galaţi verifică acum dacă se pot lua măsuri legale împotriva acesteia.

De amintit este că  Protecţia Consumatorilor poate soluţiona doar reclamaţiile depuse de persoanele fizice împotriva unor societăţi comerciale, în timp ce sesizările unor persoane fizice care privesc produse sau servicii ce vizează alte persoane fizice sunt înregistrate la Poliţie ca înşelăciuni.

Mai puteţi citi:

Ţepe online. Când în loc de piese auto primeşti simple cartoane, iar în loc de smartphone o bucată de lemn

Ţepele cu produse tranzacţionate online continuă la Suceava. O femeie reclamă că a primit ciocolată în loc de iPhone

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite