Cum va arăta statuia lui Michael Klein, „emblema” echipei Corvinul Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O statuie care îl va reprezenta pe Michael Klein, fotbalistul simbol al echipei Corvinul, va fi amplasată în faţa stadionului din Hunedoara. Primăria a prezentat modelul acesteia, după stabilirea câştigătorului unui concurs de proiecte.

Primăria Hunedoara a organizat un concurs de soluţii, cu premii, pentru realizarea unei statui a fostului fotbalist hunedorean Michael Klein.

„Având în vedere că în anul 2018 se împlinesc 25 de ani de când Michael Klein a murit, ne-am gândit să facem o statuie la scara 1:1 a fobalistului.Statuia urmează să fie dezvelită anul viitor”, a precizat Dan Bobouţanu, primarul municipiului Hunedoara.

Scopul concursului a fost selectarea celei mai reprezentative creaţii care să îl reprezinte pe fostul fotbalist al echipei Corvinul Hunedoara. Statuia va fi amplasată în locul bustului existent din faţa Stadionului „Michael Klein” din municipiul Hunedoara.

La concurs au fost depuse patru oferte care au cuprins o machetă realizată la scara 1:2 a statuii, însoţită de piese scrise şi desenate dezvoltând, ilustrând sau detaliind concepţia estetică şi motivaţiile propunerii acesteia, planşe explicite, descriind proiectul statuii. O societate comercială specializată în construcţia de monumente de for public a câştigat concursul de proiecte. Ea va fi invitată la negocieri cu primăria, pentru realizarea statuii.
FOTO: Primăria Hunedoara.

image

Michael Klein s-a născut la 10 octombrie 1959, în Amnaş (judeţul Sibiu). A fost un fotbalist român de etnie germană care a jucat la echipele de club Corvinul Hunedoara, Dinamo Bucureşti şi KFC Uerdingen 05. Michael Klein a jucat peste 300 de meciuri pentru FC Corvinul Hunedoara, în anii 1970 şi 1980, şi a fost un jucător reprezentativ pentru echipa naţională. Este considerat un simbol al municipiului, chiar dacă s-a stins din viaţă la vârsta de 33 de ani, departe de Hunedoara, în Germania. Fotbalistul a decedat în 2 februarie 1993, în timpul unui antrenament al echipei la care juca la acea vreme, Bayer Uerdingen.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Cât de poluată a fost Hunedoara în „Epoca de Aur”: gazele toxice şi praful îi îmbolnăveau pe localnici, în timp ce Deva se bucura de aer curat

Combinatul siderurgic din Hunedoara a fost, nu doar unul dintre „motoarele” industriei grele din România, dar şi principala sursă de poluare pentru oraşul care avea în perioada regimului comunist 80.000 de locuitori. Un studiu realizat în anii 1970 arăta Hunedoara era cel mai poluat oraş din zonă, în timp ce locuitorii Devei se bucurau de aer curat, în ciuda învecinării cu Termocentrala Mintia.

Hunedoara, nume de origine maghiară sau latină? De unde provine denumirea oraşului şi ce controverse a creat

Istoricii au căutat originile numelui Hunedoara, al uneia dintre cele mai vechi aşezări locuite de pe teritoriul României, şi au formulat mai multe ipoteze privind provenienţa sa: unii cercetători au susţinut că denumirea Hunedoara este latină şi ar însemna ţinutul focului, în timp ce alţi istorici îi găsesc originea într-un antroponim maghiar.

Cum a fost primit Nicolae Ceauşescu în Hunedoara: zeci de mii de oameni au fost figuranţi în scenariul celei mai fastuoase vizite a liderului comunist

Zeci de mii de hunedoreni au fost martorii vizitei pe care Nicolae Ceauşescu a făcut-o în Hunedoara, în 1972. Pentru a-l impresiona pe liderul comunist, autorităţile din Hunedoara au transformat evenimentul într-o manifestare de proporţii, la care au fost obligaţi să participe mii de localnici.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite