Festivalul Luminii va avea loc în Parcul Cetăţii. 5.000 de gulguţe vor fi aprinse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 5.000 de gulguţe vor lumina, sâmbătă seara, Parcul Cetăţii din Deva, la Festivalul Luminii. Evenimentul se află la cea de-a şaptea ediţie.

Devenii sunt invitaţi, sâmbătă seara în Parcul „Cetate”, unde va avea loc Festivalul Luminii. Evenimentul, aflat la cea de-a şaptea ediţie, este organizat de Cercetaşii României.

„Peste 5.000 de gulguţe vor lumina parcul de la poalele Cetăţii – pe alei, dar şi suspendate pe spirale şi plase din sârmă. Timp de cinci ore, participanţii la eveniment vor avea posibilitatea să se manifeste prin diferite forme de artă, bucurându-se de atmosfera creată de 30 de cercetaşi şi alţi 30 de voluntari”, a informat Primăria Deva.

În parc vor fi organizate jocuri şi ateliere de face-painting, de „pălmuţe” (copii, tineri şi adulţi îşi vor putea imprima palmele pe o pânză imensă), precum şi un atelier de colorat mandale creative (cercuri care au un centru dar sunt alcătuite şi din forme geometrice, care simbolizează geometria întregului Univers). Festivalul Luminii mai aduce la Deva şi concerte folk. Evenimentul este organizat în toată ţara, sub sloganul „Redescoperă bucuria lucrurilor mărunte!”.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Festivalul „Frăţia Lupilor” de la poalele cetăţilor dacice. Vor avea loc lupte daco-romane şi un concert Phoenix

Frăţia Lupilor, un festival cu tematică istorică, va avea loc în acest sfârşit de săptămână în satul Costeşti, de la poalele cetăţilor dacice din Munţii Orăştiei.

Festivalul „Hunedoara lirică” va înlocui „Opera Nights”, pentru care Consiliul Judeţean a renunţat la finanţare

Un festival de operă organizat de Teatrul de Artă Deva, instituţie subordonată Consiliului Judeţean Hunedoara, va avea loc în perioada 16 - 20 iulie 2017. Evenimentul va înlocui Festivalul Opera Nights, programat în aceeaşi perioadă, pentru care Consiliul Judeţean Hunedoara a renunţat să mai acorde finanţare. Consiliul Judeţean va finanţa noul festival.

Festivalurile ciudate ale anticilor. Orgii şi sacrificii umane în cinstea zeilor, bărbaţi deghizaţi în femei şi ospeţe macabre

O serie de mărturii ale autorilor din Antichitate arată cum petreceau popoarele care au stăpânit, în anumite perioade, ţinuturile actuale ale ţării şi împrejurimile ei. Sacrificiile umane şi orgiile făceau parte deseori din „programul” festivalurilor şi sărbătorilor închinate zeităţilor venerate de antici.


 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite