Nori de praf peste municipiu. Cum este explicată poluarea reclamată de localnici, provenită de la combinatul siderurgic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Combinatul siderurgic din Hunedoara îşi modernizează instalaţia de desprăfuire a Oţelăriei Electrice 2. În acest timp norii de praf se ridică deseori deasupra oraşului, iar localnicii s-au plâns de poluare.

Norii de praf proveniţi de la Oţelăria Electrică 2 a Combinatului ArcelorMittal din Hunedoara pot fi văzuţi adesea deasupra zonei de la marginea Hunedoarei, iar numeroşi localnici au reclamat la primărie şi la Garda de Mediu poluarea.

Emisii fugitive

Reprezentanţii Gărzii de Mediu Hunedoara susţin că măsurătorile emisiilor de pulberi sunt în parametri stabiliţi conform legislaţiei, chiar dacă în intervale scurte de timp îi depăşesc.

„Se lucrează la reabilitarea instalaţiei de reţinere a pulberilor şi conform autorizaţiei de mediu, în perioada în care au loc încărcări în cuptor, sunt emisii fugitive. Au fost efectuate controale, iar valorile măsurate sunt în parametri. În cinci-zece minute pot fi depăşiri ale acestor parametri ai pulberilor în suspensie, dar mediile acestor depăşiri, care se raportează la intervale mai mari, zilnic, lunar sau o dată pe an, au fost în parametri”, a delarat Daniel Iacob, purtătorul de cuvânt al Gărzii de Mediu Hunedoara.

Lucrările de modernizare a instalaţiei de desprăfuire a Secţiei OE2 au început în decembrie 2017 şi vor fi finalizate în toamna acestui an, potrivit reprezentanţilor Arcelormittal Hunedoara.

„Lucrările prevăzute a se executa în baza acestui contract sunt: demolare răcitor atmosferic şi instalare turn de răcire, instalare stingător scântei pe reţeaua principală, modificare cameră de mixare, instalare schimbător căldură pe reţeaua secundară, demolare exhaustor existent şi instalare exhaustor nou, înlocuirea elementelor filtrante ale filtrului de aer. Se preconizează finalizarea acestei investiţii în 1 septembrie 2018”, a informat ArcelorMittal Hunedoara, într-o adresă transmisă Primăriei Hunedoara.


Vă recomandăm să citiţi şi:

FOTO Povestea unor tragedii ascunse: cum mureau siderurgiştii pe şantierele combinatului din Hunedoara

FOTO Uzinele Hunedoarei, văzute din turnul castelului în urmă cu 70 de ani. Ce a rămas din ele în şapte decenii

FOTO „Supermuncitorii” din deceniile trecute: cum erau imortalizate chipurile oţelarilor şi ale minerilor


 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite