Pensionara care a „înfundat” un escroc după ce a fost înşelată cu 8.000 de lei prin metoda Accidentul. Ce pedeapsă a primit tânărul după ce a fost capturat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: ARHIVĂ.
FOTO: ARHIVĂ.

Tudor Cristea (28 de ani), unul dintre puţinii escroci prinşi după ce au folosit „metoda Accidentul” pentru a înşela vârstnici, a fost trimis în închisoare. Anchetatorii au arătat cum a profitat tânărul de naivitatea unei vârstnice din Deva, care i-a dat peste 8.000 de lei şi cum a fost prins după ce complicii săi s-au lăcomit, cerând încă 20.000 de lei.

Judecătoria Deva l-a condamnat la un an şi jumătate de închisoare, într-un dosar de înşelăciune, pe Tudor Cristea, un tânăr care a profitat de naivitatea unei pensionare din municipiul Deva şi a escrocat-o de 8.000 de lei şi 60 de euro. Bărbatul a fost prins după ce complicii săi, rămaşi necunoscuţi, au vrut să îi mai ia femeii 20.000 de lei.

Tudor Cristea (29 de ani) a fost acuzat că în data de 22 decembrie 2016 a înlesnit inducerea în eroare a devencei, prin atribuirea calităţii false de reprezentant al unui medic, şi care, prin pretinderea şi ridicarea sumei de 8.000 de lei şi 60 de euro, a produs persoanei vătămate un prejudiciu nerecuperat.În acea zi, în jurul orei 16:00, victima în vârstă de 67 de ani, a fost apelată pe numărul de telefon fix, din locunţa sa din Deva, de către o persoană de sex masculin care s-a recomandat a fi poliţist şi care i-a relatat că fiul acesteia a fost victima unui accident de circulaţie produs în Italia, acesta fiind grav rănit. „Poliţistul” i-a spus femeii că i se face legătura la ambasada din Italia, iar imediat a fost pusă în legătura cu o persoană de sex feminin care s-a recomandat a fi de la ambasadă şi care i-a comunicat că fiul său are nevoie urgentă de o operaţie, iar pentru ca medicul să înceapă operaţia este nevoie de un avans de 1.500 euro. De asemenea, i s-a cerut pensionarei să indice un număr de mobil personal pentru a se ţine legătura cu aceasta mai uşor. În aceste condiţii persoana vătămată a fost sunată pe numărul personal de mobil de către presupusa persoană de la ambasadă, care i-a spus că-i face legătura din nou cu „poliţistul”, iar acesta din urmă i-a spus să nu închidă telefonul, pentru că se înregistrează convorbirea, şi să facă rost de bani de la bancă sau prieteni, se arată în dosar.

A cerut un împrunut pentru a-şi ajuta fiul
Femeia s-a prezentat la o bancă din Deva pentru a lua un împrumut, unde a întocmit cererea necesară obţinerii creditului, credit pe care urma să-l primească a doua zi. Acest aspect a fost comunicat presupusului poliţist, care a sfătuit-o să facă rost urgent de avansul de 1.500 de euro, pentru ca medicul să iniţieze operaţia pentru fiul său. „În disperare, persoana vătămată a cerut împrumut suma de 8.000 lei, de la un apropiat şi i-a comunicat <<poliţistului>> adresa unde se află pentru a putea da suma de bani solicitată, însă între timp telefonul persoanei vătămate s-a închis, fapt pentru care aceasta s-a întors la domiciliu unde a fost contactată din nou pe telefonul fix de către <<poliţist>>. Acesta i-a făcut din nou legătura cu femeia de la ambasadă, iar aceasta din urmă i-a dat la telefon o altă persoană care s-a prezentat ca fiind doctorul I.C. La rândul lui <<medicul>> i-a cerut persoanei vătămate detalii cu privire la adresa sa de domiciliu, spunându-i totodată că va trimite un şofer care să ridice banii. La scurt timp, în spatele blocului persoanei vătămate s-a prezentat o persoană de sex masculin care i-a spus acesteia că vine din partea <<medicului>> şi astfel că persoana vătămată i-a dat acestuia suma de 8.000 lei şi 60 de euro”, informau anchetatorii. Trimisul aşa-zisului medic era Tudor Cristea.

Flagrant pentru prinderea tânărului
Întorcându-se la domiciliu, femeia a vorbit în continuare la telefonul fix cu „medicul” care i-a spus să facă rost de diferenţa de bani cerută iniţial, după care i-a făcut legătura din nou cu presupusa femeie de la ambasadă, pe care persoana vătămată a întrebat-o ce sumă de bani mai are de dat, comunicându-i-se că mai are de plătit 20.000 lei.

Atunci, pensionara a realizat că este victima unei escrocherii, motiv pentru care a luat legătura cu fiul său, care i-a spus că este bine. În aceste condiţii persoana vătămată s-a prezentat la sediul Poliţiei Deva unde a depus o plângere penală, ocazie cu care a declarat că urmează a mai fi constată a doua zi pentru diferenţa de bani, solicitându-i-se de către organele de poliţie să sesizeze de îndată dacă acest lucru se va întâmpla. A doua zi, în jurul orei 11:30, deveanca a fost din nou sunată de „femeia de la ambasadă”, stabilind detaliile cu privire la plata celei de-a doua tranşe de bani. Astfel, ea s-a prezentat la Poliţia Deva şi s-au luat măsurile necesare în vederea prinderii în flagrant a făptuitorilor.

„Urmând indicaţiile date de făptuitori la telefon, persoana vătămată s-a întâlnit din nou cu persoana de sex masculin, care a fost prezentă şi în seara precedentă, i-a înmânat un plic, simulând că în acesta erau bani, iar în momentul în care bărbatul a luat plicul organele de poliţie au intervenit şi l-au identificat. La sediul Poliţiei Deva, s-a efectuat o percheziţie corporală a inculpatului, asupra acestuia fiind găsite: plicul înmânat de persoana vătămată în data de 23 decembrie 2016, suma de 397 lei şi 60 de euro, precum şi două telefoane mobile. Inculpatul a relatat că suma de bani găsită asupra lui provine din banii obţinuţi de la pensionară. Instanţa l-a obligat pe tânăr la plata a 7.873 lei despăgubiri către partea civilă victima sa, bani nerecuperaţi.


Vă recomandăm să citiţi şi:

De ce a întârziat cu trei ani continuarea procesului cuplului ucigaş româno - maghiar, acuzat de patru jafuri armate

Emeşe Turi şi Şandor Varga, cuplul de ucigaşi româno - maghiar acuzat de comiterea a patru crime şi şapte jafuri armate, vor ajunge din nou în faţa unei instanţe româneşti, după trei ani de la ultimul termen al procesului în care sunt judecaţi şi după zece ani de la comiterea jafurilor armate de pe teritoriul României. Greutăţile întâmpinate în decursul procesului au fost explicate de magistraţi.

Culisele jafului din Castelul Corvinilor: trei săptămâni de anchetă fără rezultat pentru găsirea celor 170.000 de lei furaţi

Trei săptămâni au trecut de la spargerea din Castelul Corvinilor, iar ancheta s-a dovedit mai greoaie decât se aşteptau procurorii, deşi presupusul hoţ a fost trimis în arest preventiv. Doar 1% din prejudiciul de peste 170.000 de lei a fost recuperat, iar primăria riscă noi sancţiuni de la Poliţie dacă nu-şi va îmbunătăţi rapid sistemul de pază al monumentului istoric.

O femeie a fost jefuită în scara blocului. A încercat să scape de tâlhar, muşcându-l, însă agresorul a fost mai puternic

Un incident grav s-a petrecut în Hunedoara, unde o femeie s-a luptat fără succes cu un tâlhar care a atacat-o în scara blocului şi i-a furat lanţul de aur.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite