Planul centrului pietonal din Hunedoara a fost aprobat de administraţia locală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Schiţa noului centru pietonal.
Schiţa noului centru pietonal.

Consilierii locali din Hunedoara au aprobat planul urbanistic zonal al proiectului privind transformarea Bulevardului Corvin în centru pietonal, în zona cuprinsă între Strada George Enescu şi Bulevardul Dacia.

Administraţia locală din Hunedoara face un nou pas în amenajarea zonei pietonale din centrul municipiului. În şedinţa de vineri a Consiliului Local Hunedoara a fost aprobat planul urbanistic zonal al proiectului privind transformarea Bulevardului Corvin în centru pietonal, în zona cuprinsă între Strada George Enescu şi Bulevardul Dacia.

În ultimele luni, iniţiativa a stârnit numeroase discuţii şi controverse atât în Consiliul Local Hunedoara, cât şi în rândul hunedorenilor. Lucrările au putea demara în primăvară potrivit unor estimări.

Proiectul centrului pietonal prevede eliminarea circulaţiei auto de pe Bulevardul Corvin, pe tronsonul Parcul Copiilor – Casa de Cultură. Iniţiatorii săi susţin că astfel centrul civic al municipiului va fi modernizat, iar turiştii vor avea un motiv în plus să viziteze Hunedoara.

Potrivit memoriului de prezentare realizat de arhitecţi, în ultimii 25 de ani, Bulevardul Corvin s-a dezvoltat ca o arteră comercială, la parterul imobilelor de locuinţe colective fiind realizate spaţii de deservire şi spaţii comerciale, în mare parte cu extinderi ale acestora faţă de aliniamentul iniţial. Acest fapt a dus la suprasolicitarea bulevardului Corvin în porţiunea cuprinsă între strada George Enescu şi Bulevardul Dacia, datorită autoturismelor parcate şi în mod egal datorită necesităţii de a aproviziona zona comercială.


Vă recomandăm şi:

Oraşele noastre, acum patru secole, văzute de un turc: cum erau prostituatele din Iaşi şi de ce bucureştenii purtau cruci de aur

Oraşele româneşti erau aşezate în ţinuturi bogate, locuite de oameni harnici şi milostivi şi femei frumoase. Astfel erau descrise, în secolul al XVII-lea, cele mai multe dintre aşezările de pe teritoriul României, vizitate de istoricul turc Evliya Celebi.

Cetatea Devei, fortul necucerit al Transilvaniei. Zece lucruri mai puţin ştiute despre fortăreaţa ridicată pe un con vulcanic

Timp de mai multe secole, Cetatea Devei a fost una dintre aşezările militare strategice ale Transilvaniei. Fortăreaţa ridicată pe un deal al munţilor Poiana Ruscăi datează din secolul al XIII-lea, iar în istoria ei a fost considerată unul din locurile de necucerit.

Misterul sfinţilor care vegheau asupra oraşului Deva de pe Dealul Cetăţii

Unul dintre locurile cele mai misterioase ale municipiului Deva se numeşte „La sfinţi”. Este o stâncă a dealului pe care a fost ridicată cetatea medievală Devei, pe care în trecut fuseseră ridicate trei statuete ale unor sfinţi catolici. Statuetele nu au rezistat trecerii timpului, iar ultima dintre ele a fost doborâtă înainte de 1989.

Hunedoara secolului XIX, descrisă de un londonez: şocat de traiul ţiganilor, dar fascinat de castel şi de ţinutul aurului

Un publicist şi geolog englez a dezvăluit într-un jurnal de călătorie apărut în Londra, în 1862, cât de mare a fost şocul primelor sale întâlniri cu comunităţile de ţigani care locuiau în tabere de corturi pe malul râurilor Mureş şi Strei şi la marginea orăşelelor hunedorene ale secolului XIX.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite