Cum pregătim bicicleta pentru sezonul rece. Sfaturi preţioase de la mecanici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începutul toamnei îi determină pe biciclişti să caute atelierele de profil, echipamentele pentru zilele răcoroase şi consumabilele specifice perioadei ploioase.

Potrivit mecanicilor, cei mai mulţi oameni care ajung în atelierele de reparat biciclete au probleme cu roţile descentrate, frânele dereglate, au de rezolvat o pană sau cer o revizie. Pentru că deja toamna şi-a intrat în drepturi, iar vremea răcoroasă şi ploioasă alternează cu zilele însorită, mecanicii fac câteva recomandări celor ce doresc să folosească în orice anotimp.

Potrivit unui mecanic de la un magazin de profil din Iaşi, pentru a putea folosi bicicleta şi în sezonul rece este nevoie ca ea să fie curăţată după fiecare tură.

Din cauza apei, noroiului, dar şi a zăpezii şi antiderapantului folosit iarna, angrenajul se poate uza mult mai uşor. Practic, elementele care ajută la deplasare se pot bloca sau coroda. Astfel, bicicleta poate fi curăţată cu o perie moale ori cu aer comprimat şi este recomandat să o spălaţi doar dacă aveţi un spaţiu încălzit, deoarece dacă este foarte frig, apa va îngheţa, iar frânele şi schimbătoarele ar putea îngheţa.

De asemenea, jantele trebuie curăţate foarte bine pentru a evita uzarea lor mai rapidă. În ceea ce priveşte cauciucurile, este nevoie de unele mai aderente. Există în magazine anvelope speciale de iarnă, dacă doreşti să circuli în siguranţă. Totodată, pentru a preveni apariţia ruginii, este indicat să verificaţi cadrul astfel încât acesta să nu prezinte lovituri sau zgârieturi.

O atenţie deosebită trebuie acordată lanţului, care este necesar să fie uns cu ulei special pentru vremea ploioasă, mult mai dens. Mecanicii susţin că este indicat să fie uns atât înainte de tură, cât şi după aceasta. „Înainte de venirea iernii este bine să se facă o revizie generală a bicicletei şi să fie înlocuită toată vaselina din butuci şi monobloc“, a explicat mecanicul ieşean.

Pentru zilele ploioase sau cu mâzgă este bine să folosiţi aripile anti-stropire, cu rol de protecţie, care ajută la reducerea mizeriei produsă de stropii aruncaţi pe haine şi încălţăminte. Un alt sfat este să folosiţi lumini puternice, intermitente, care să fie folosite atât seara, cât şi în zilele cu vizibilitate redusă din cauza ploii sau a ceţii. Folosiţi şi elemente reflectorizante pe haine şi pe bicicletă.

Citeşte şi:

Aeroportul din România care a ajuns de la 73.000 de pasageri anual la 76.000 de clienţi într-o singură lună. Este a doua cea mai importantă creştere din Europa

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite