"Săptămâna Creierului" la Iaşi. Despre teamă, iluzii optice şi auditive, muzica clasică şi efectele sale în creier, pe înţelesul tuturor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neurochirul Bogdan Iliescu şi studenţii de la Cercul de Neurochirurgie din Iaşi FOTO Arhiva personală
Neurochirul Bogdan Iliescu şi studenţii de la Cercul de Neurochirurgie din Iaşi FOTO Arhiva personală

În perioada 6-9 aprilie 2015, pe esplanda Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr.T. Popa" din Iaşi se va desfăşura cea de-a doua ediţie a evenimentului interactiv, gândit în special pentru tineri, "Săptămâna Creierului".

"Saptamana Creierului" la Iasi se va desfăşura în perioada 6-9 aprilie la Iaşi, în corturi special amenajate pe esplanada Universităţii de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa" din Iaşi şi este inclusă în cadrul programului "Iaşi Science Festival", primul festival de ştiinţă din regiunea Moldovei, şi al Săptămânei "Şcoala Altfel".

Atelierele propuse în cadrul "Săptămânii Creierului" de la Iaşi sunt gândite de Cercul Studentesc de Neurochirurgie Iasi, coordonat de neurochirurgul Bogdan Iliescu şi au beneficiat şi de ajutorul unor voluntari din liceele şi şcolile ieşene, Colegiul Naţional “Emil Racoviţă”, Şcoala Generală “Alexandru cel Bun”, Colegiul Naţional “Emil Racoviţă”, Liceul “Vasile Alecsandri”.

Peste 80 de ţări din lume, inclusiv România organizează anual "Săptămâna Creierului", o ocazie pentru a conştientiza importanţa problemelor mentale.

În cadrul seriei de evenimente interactive “Săptămâna Creierului”, Cercul Studenţesc de Neurochirurgie Iaşi coordonat de dr. Bogdan Iliescu va răspunde la întrebarea “de ce creierul este cel mai complex şi complicat lucru cunoscut oamenilor?” prin diferite metode: expoziţii şi prezentări interactive (postere, mulaje, filme educative în format HD şi 3D) şi activităţi practice (modelare de neuroni, puzzle-uri, cuvinte încrucişate, iluzii vizuale, jocuri, exerciţii de testare a reflexelor).

"În Iaşi, participanţii sunt organizaţi pe ateliere. Anul acesta vom avea şi un atelier foarte simpatic, atelierul care pune în prim-plan frica: unde se produce în creier, cum se produce, ce efecte are. Poate puţini ştiu că frica are nişte efecte foarte bune, frica în sine este un sentiment foarte bun, este o stare pozitivă pentru că pune creierul într-o stare în care, altfel e foarte greu să ajungă", spune doctorul Bogdan Iliescu, în calitatea sa de coordonator al Cercului Studentesc de Neurochirurgie Iaşi.

Iată care este, pe zile, programul din "Săptămâna Creierului" la Iaşi:

Ateliere interactive

6,7,8 şi 9 aprilie 2015: Zilnic între orele 10.00-16.00, din 30 in 30 de minute

1. Simţurile – prezentare interactivă şi postere
2. Neurologie– atelier practic
3. Brainart – Creierul şi arta – prezentare şi expoziţie
4. Iluzii vizuale – prezentare interactivă
5. Iluzii auditive – prezentare interactivă
6. Emoţiile – prezentare interactivă
7. Jocurile creierului – jocuri de grup – Cercetaşii României
8. Atelier de activităţi practice – învăţmm despre creier prin joacă
9. Frica – prezentare interactivă
10. Bolile creierului – prezentare interactivă

Conferinţe

6,7,8 şi 9 aprilie 2015, orele 11.00 – 12.00: Conferinţa "De ce este creierul atat de “cool” susţinută de dr. Bogdan Iliescu, medic neurochirurg, în Arena Ştiinţelor Medicale
6,7,8 şi 9 aprilie 2015, orele15.00-16.00: Conferinţa “Creierul şi Muzica” susţinută de dr. Bogdan Iliescu, medic neurochirurg, în Arena Ştiinţelor Medicale

Concursul de dezbateri, Concurs cu premii

6,7,8 şi 9 aprilie 2015, orele 13.00-14.00

"Spăptămâna Creierului" la Iaşi este parte a Arenei Ştiinţelor şi beneficiază de sprijinul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa" din Iaşi.

Mai puteţi citi:

Neurochirurgul Bogdan Iliescu, despre misterele creierului: "Frica în sine este un sentiment foarte bun. Statul degeaba este catastrofal pentru creier"

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite