Cum să prepari cea mai delicioasă amandină: reţeta secretă dezvăluită de chef Mihai Cristian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu siguranţă, când auzim de amandină ne aducem aminte de copilărie şi de cofetăriile de altădată, în ale căror vitrine o puteai vedea, alături de savarine sau eclere. Este o dulce amintire pentru mulţi dintre noi şi uneori, pentru a ne face o bucurie, ne dorim să regăsim acel gust al copilăriei.

Poate fi mai greu de găsit, pentru că amandinele pe care le putem cumpăra sunt fie prea dulci, fie prea greţoase, fie “uitate” pe rafturi şi nu ne fac nici o plăcere când le mâncăm. De aceea, vă propunem să faceţi acasă deliciosul desert şi veţi avea parte de un adevărat răsfăţ culinar. Chef Mihai Cristian alături de Camelia Mihaela Iosif ne vor deszvălui secretele preparării acestui desert delicios.

Ingrediente pentru blat:

6 buc -  ouă

150 g – zahăr

30 ml – apă

30 ml – ulei

20 gr – cacao

8 linguri – făină

1 linguriţă – praf de copt

1 fiolă – esenţă rom

“Se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare şi cu zahăr. Gălbenuşurile se freacă cu uleiul, apa şi cacaua şi apoi se omogenizează în bezea. Făina cu praful de copt se cerne peste compoziţia de mai sus şi se adaugă esenţa de rom. Se coace în tava de aragaz, în care s-a pus cu hârtie de copt. Se introduce în cuptorul preîncălzit la 170-180 grade şi se ţine până trece testul scobitorii”, susţine chef Mihai Cristian.

Ingrediente pentru sirop:

400 ml - apă

100gr- zahăr

2 plicuri – cappucino de ciocolată

“Se prepară cappucino conform reţetei de pe ambalaj. Într-o cratiţă se pune apa cu zahărul la fiert până dă în 2-3 clocote. Se adaugă cappucino şi se lasă să se răcească până se poate ţine degetul în sirop”, a precizat chef Mihai Cristian.

Ingrediente pentru cremă:

3 – gălbenuşuri

150 g –zahăr pudră (cernut)

300 g – unt (80% grăsime)

3 linguri – cacao (cernută)

Se bat gălbenuşurile cu zahărul pudră, se alifiază untul şi se omogenizează totul împreună cu cacaua. Se păstrează o parte mică pentru aveline (decor).

Ingrediente pentru glazură:

200g – ciocolată amăruie

70 ml – frişcă

20 g – unt

Se topeşte pe bain-marie ciocolata fără să fiarbă apa. Se adaugă frisca şi, la sfârşit, untul.

Mod de preparare:

"Pandişpanul se taie în două cu un cuţit lung. Se însiropează primul strat, se întinde crema uniform, se pune şi cealaltă bucată de pandişpan, se însiropează, se taie cuburi egale şi se toarnă uşor glazura peste. Se lasă să se răcească puţin şi, cu ajutorul unui poş cu spriţ mic, se formează avelinele”, a precizat chef Cristian. Puteţi savura delicioasa amandină şi să redeveniţi pentru câteva minute copilul de altădată.

Va mai recomandam:

Cum să faci ciocolată de casă delicioasă: Reţeta secretă dezvăluită de chef Mihai Cristian

Cum a reuşit un român să ajungă bucătar şef înainte să împlinească 20 de ani. „Cel mai mult am muncit de joi până luni, cu o pauză de o oră“

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite