Top 10 bancuri din categoria Legile lui Murphy. Ce se întâmplă la serviciu în ziua în care te decizi să mănânci sănătos

0
Publicat:
Ultima actualizare:
icon

Inginerul american Edward Aloysius Murphy Jr. (1918 – 1990) a intrat în istorie în urmă cu aproape 70 de ani, atunci când a lansat prima şi singura lege care îi poartă numele.

În anul 1949, căpitanul Ed Murphy, inginer la Institutul de Tehnologie al United States Air Force, lucra la baza Forţelor Aeriene Edwards din Murdoc (California) la proiectul MX981 (experimente cu glisierele de lansare a rachetelor).

Enervat de proasta funcţionare a unei curele de transmisie, datorită defectuoasei îmbinări la capetele curelei, Edward Murphy a exclamat referindu-se la tehnicianul care a îmbinat greşit capetele benzii:

„Dacă e vreo posibilitate să o facă prost, o va face!” („If there is any way to do it wrong, he will”)

Legea lui Murphy a fost răspândită rapid şi a devenit celebră în toată lumea, iar de-a lungul timpului s-au adăugat o serie de alte „legi”, formând aşa-numita murphologie. 

Aici sunt incluse Legea lui Finagle („Dacă ceva poate să meargă prost, va merge prost, în cel mai defavorabil moment posibil”), Preceptul lui Flanagan („Murphy a fost un optimist”), Paradoxul lui Silverman („Dacă legea lui Murphy poate să greşească, va greşi”) sau Legea extinsă a lui Murphy („Dacă o serie de evenimente pot merge prost, vor merge prost, în cea mai proastă secvenţă posibilă”).

Diferitele variaţii de aplicaţii a legilor lui Murphy au dat naştere şi unei categorii de bancuri din care vă prezentăm un top având ca sursă reţelele de socializare şi site-urile de specialitate:

1. Dacă azi e a patra zi la rând când nu ai avut chef de muncă, mâine e vineri.

2. Cum să sperii o persoană căreia îi este frică să se dea în Roller Coaster:

- Cumperi câteva şuruburi

- Du-te la un roller coaster şi caută o persoană mai speriată lângă care să stai

- După ce porneşte roller coaster-ul arată-i şuruburile şi întreab-o : "Astea de unde au mai apărut?"

3. Pe un inel cu multe chei, întodeauna se va găsi o cheie care nu deschide nimic.

4. Ziua în care decizi să mănânci sănătos este ziua în care colegii tăi aduc prăjituri la serviciu.

5. Dacă un experiment reuşeşte din prima, înseamnă că ceva nu ai făcut bine.

6. Un individ a uns cu unt o felie de pâine, după care a turnat nişte dulceaţă. Din greşeală, felia i-a căzut pe covorul cel nou, dar NU a căzut cu faţa unsă în jos. Mirat, individul i-a scris lui Murphy să-l întrebe cum a fost posibil aşa ceva. După câteva luni de experimente, Murphy i-a trimis individului concluzia: Felia a fost unsă greşit! 

7. Legea legumelor în România: Legumele sunt sănătoase. Pentru cei care şi le permit.

8. Probabilitatea ca cineva să te privescă tocmai pe tine este direct proporţională cu prostia pe care tocmai ai făcut-o.

9. Primele 90% din etapele proiectului iau 10% din timp, ultimele 10% iau celelalte 90%

10. O eroare care se poate strecura într-un calcul se va strecura acolo şi astfel încît să aducă cel mai mare prejudiciu întregului calcul.

Surse: www.haisaradem.ro, www. bancuri.totu.ro, www.bancuri.net, Facebook

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite