Cum poţi mări performanţele sexuale cu un afrodisiac vechi de 2.000 de ani. „Creşte calitatea şi cantitatea de spermă, fără a modifica nivelul hormonilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cuplu în pat FOTO Shutterstock
Cuplu în pat FOTO Shutterstock

Se spune că cel mai bun afrodisiac este iubirea. Uneori, s-ar putea să nu fie de-ajuns. Pe lângă deja celebrele pilule farmaceutice cu efect demonstrat de creştere a vitalităţii sexuale, este bine de ştiut că şi natura are leacurile ei. Unele, vechi de mii de ani, cu efecte demonstrate care pot fi la fel de bine valorificate şi astăzi.

Maca, o plantă-aliment care creşte în Peru, folosită de aproape 2000 de ani, atât ca afrodisiac, cât şi pentru a creşterea fertilitatea, devine tot mai populară în Europa.

"Ca afrodisiac, maca acţionează pentru consolidarea libidoului, mai degrabă decât pentru promovarea erecţiilor. Consumul acestei plante, a pulberii sau al capsulelor cu astfel de conţinut îmbunătăţeşte dorinţa sexuală atât la bărbaţi cât şi la femei. Efectul este de creşte a energiei, forţei, rezistenţei, ceea ce recomandă maca drept o substanţă puternică pentru îmbunătăţirea performanţelor sexuale", explică specialistul în fitoterapie Elena Badea. 

Nu modifică nivelul hormonilor în sânge

Dincolo de aceste aspecte, exotica plantă conferă şi o stare de bine, ceea ce-i potenţează efectele. 

"Planta-aliment poate fi considerată un adaptogen, ajutând organismul să facă faţă stresului şi oboselii, ceea ce e de ajutor  dacă ai un apetit sexual scăzut din cauza stresului. Este demonstrat că maca poate creşte calitatea şi cantitatea de spermă, fără a modifica nivelul hormonilor în sânge", mai spune Elena Badea.

Maca este disponibilă în magazinele care comercializează plante medicinale iar forma de prezentare cea mai comună este cea de pulbere, dar poate fi găsită şi în capsule. 

"O doză de 2-5 grame pe zi va produce efecte în câteva zile. Maca are un gust plăcut şi poate fi adăugată în terci de cereale, cereale sau piureuri, iar pentru un gust deosebit poate fi amestecată cu cacao. Întrucât maca este un aliment, cantităţile mai mari nu pun sănătatea în pericol", mai spune specialistul, care arată totuşi că fiecare individ poate reacţiona în mod diferit la administrarea plantelor medicinale, motiv pentru care recomandă consultarea unui medic înainte de a apela la ele.

Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite